Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sa han «ikke var særlig blid» på guttens mor

Sandefjordmannen drepte først to i sin egen bolig, før han kjørte til Nøtterøy og knivstakk en hel familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 38-åringens tidligere samboer og hennes mann ligger på sykehuset i Vestfold. Tilstanden til de to blir i kveld karakterisert som stabil. Tre andre personer og gjerningsmannen selv er døde etter en gruoppvekkende lørdag i Vestfold.

14-åring drept

De to første drapene skjedde i 38-åringens egen enebolig i Sandefjord. Hans 79 år gamle far og en annen personm ble funnet døde i huset i formiddag, uten at politiet umiddelbart så koblingen mellom dobbeltdrapet og det som deretter skjedde. De to skal ha blitt skutt.

Den drepte kvinnen antas å være gjerningsmannens samboer, men endelig identitet er foreløpig ikke fastslått, melder politiet i Vestfold i en pressemelding i kveld.

Deretter reiste gjerningsmannen i sin Volvo stasjonsvogn, de rundt fem milene til Sløyfeveien på Nøtterøy. Der tok han seg inn og angrep sin 14 år gamle sønn, hans mor (39) og hennes mann (34). På eiendommen ble 14-åringen liggende livløs utenfor huset og ble senere erklært død.

Alle de tre skal ha blitt knivstukket flere ganger, og de to voksne ofrene lå i ettermiddag på intensivavdelingen på Sykehuset Vestfold. Tilstanden karakteriseres i kveld som å være stabil. En av dem klarte under dramaet å ta seg til et nabohus.

Tre personer hjemme i går

Den 38 år gamle nordmannen har bodd i eneboligen i Innlaget B på Haukerød i Sandefjord sammen med faren i ti år. 79-åringen er dårlig til beins og disponerer første etasje i bygningen. I senere tid skal 38-åringen ikke ha vært så mye hjemme.

TOK INGEN SJANSER: Politiet var svært forsiktige da de nærmet seg gjerningsmannen. Han ble først skutt av politiet, før han valgte å skyte og drepe seg selv. Foto: Stener Kalberg
TOK INGEN SJANSER: Politiet var svært forsiktige da de nærmet seg gjerningsmannen. Han ble først skutt av politiet, før han valgte å skyte og drepe seg selv. Foto: Stener Kalberg Vis mer

Mannen, som skal ha hatt arbeid i Larvik, har de siste årene vært kjæreste med en kvinne fra Sandefjord i 45-årsalderen.

- Jeg har sett lite til ham i det siste. Men i går la jeg merke til at bilen hans sto utenfor da jeg gikk og handlet i 18-tida. Litt senere kom det jeg kjenner igjen som bilen til kjæresten, kanskje i 20-tida, forteller en nabo til Dagbladet.no.

En annen nabo bekrefter at kvinnen kom kjørende omtrent på det tidspunktet. Folk i de nærmeste husene verken så eller hørt noe unormalt i løpet av kvelden og natta, men er sikre på at 38-åringens bil var borte igjen tidlig i formiddag.

- Kjærestens svarte bil sto igjen. Så kom en ambulanse og etter hvert masse politi, da skjønte jeg noe alvorlig hadde skjedd, sier naboen.

- Ville treffe sønnen

Mens 38-åringens sønn fra det samboerforholdet tidligere ofte var på besøk hos faren og bestefaren i Sandefjord, har gutten ifølge flere kilder ikke vært å se ved boligen de siste par årene.

- Han nevnte i flere samtaler at han aldri fikk se sønnen, og sa at han «ikke var særlig blid» på guttens mor. Hun holdt sønnen igjen så han ikke fikk se faren sin, mente han, forteller en nabo.

38-åringen og kvinnen var samboere i rundt et år tidlig på 90-tallet i huset i Innlaget, der 38-åringens far og en annen person ble skutt og drept i dag. Ett og et halvt år etter at sønnen ble født, flyttet kvinnen og sønnen til Trondheim, der hun opprinnelig er fra.

image: - Sa han «ikke var særlig blid» på guttens mor

Der ble de i fire år, før de flyttet til Larvik i 1997, og året etter flyttet de til Nøtterøy. I mai 2002 giftet hun seg med 34-åringen som ble knivstukket i Sløyfeveien. Samtidig flyttet de sammen, og i 2005 kjøpte de huset der 14-åringen i dag ble drept.

Utover den angivelige konflikten mellom gjerningsmannen og ekssamboeren, kjenner ikke naboene til noe som skulle tilsi at 38-åringen skulle gå amok med kniv og skytevåpen.

- Det er helt utrolig. Faren var på besøk hos oss for bare et par dager siden. Dette er folk vi ser rett bort på tunet til ut av vinduet, det er vanskelig å forstå, sier en person som i ettermiddag fikk stadig mer sjokkerende meldinger gjennom media.

- Skjøt vilt rundt seg

Like etter å ha gitt sønnen dødelige skader med kniv, stakk mannen av i sin egen bil før politiet hadde rukket å sette opp sperringer på brua fra Nøtterøy til Tønsberg. Så kjørte han til Hydro Texaco-stasjonen i Andebu - også det en lengre kjøretur, før han gikk inn og avfyrte flere skudd, med en ung, kvinnelig ekspeditør og en kunde et par meter unna.

- De to som var inne i bensinstasjonen har fortalt at det første han gjorde da han kom inn var å avfyre et skudd i veggen med hagle mens han sto rett ved siden av kunden. Han ga uttrykk for at det var et ran. Kunden og en ung kvinnelig ekspeditør kom seg ut og i sikkerhet, men han avfyrte minst et par skudd til der inne, forteller Svein Askjem til Dagbladet.no.

Han er en slektning og nabo av innehaveren, og kom styrtende til for å hjelpe den ansatte på bensinstasjonen.

- De to fikk sitt livs sjokk, han skjøt jo vilt rundt seg, sier Askjem

Skutt av politiet

Etter å ha forskanset seg en kort periode på bensinstasjonen, tok 38-åringen seg igjen ut i bilen og kjørte avgårde tett fulgt av store, bevæpnede politistyrker. Like i nærheten kjørte han ut på et jorde og gikk ut av bilen. Med hagla i hendene ga han ingen tegn til å samarbeide med politiet.

- Gjerningsmannen ble anropt og bedt om å overgi seg, uten at det førte til noe. Så ble det avfyrt to ikke-dødelige skudd mot beina hans, forteller politimester Marie Benedicte Bjørndal i Vestfold politidistrikt.

Like etterpå valgte trippeldrapsmannen å gjøre slutt også på sitt eget liv.

Kripos og Spesialenheten for politisaker skal nå etterforske selve hendelsene og politiets håndtering av dem.

<B>ÅSTED 2:</B> I en enebolig på Nøtterøy stakk mannen tre personer med kniv, blant dem den 14 år gamle sønnen hans, søm døde.
<B>KAOTISK SITUASJON:</B> Politiet i Vestfold måtte plutselig forholde seg til tre ulike, svært alvorlige åsteder nesten samtidig i løpet av få timer i dag.
<B>- OVERGA SEG IKKE:</B> Politimester Marie Benedicte Bjørndal i Vestfold politidistrikt fortalte i dag pressen at gjerningsmannen hadde skutt seg selv etter forsøk fra politiet på et bedre utfall.
<B>DREPTE FAR:</B> 38-åringen tok livet av sin 79 år gamle far og en annen person i denne boligen i Sandefjord, der han også selv bodde.
Hele Norges coronakart