ULOVLIGE TABLETTER: Tollerne på Oslo lufthavn stoppet en svensk-kenyaner på vei inn i Norge. Foto: Tolletaten
ULOVLIGE TABLETTER: Tollerne på Oslo lufthavn stoppet en svensk-kenyaner på vei inn i Norge. Foto: Tolletaten Vis mer

Sa han skulle besøke en venn. I koffertene hadde han 110 000 tabletter

Stoppet i tollen på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svensk-kenyaneren (28) sa han skulle til Norge for å besøke en venn, men tollerne på Oslo Lufthavn avdekket lørdag noe helt annet. Koffertene mannen sa at skulle inneholde personlige eiendeler og klær viste seg å være lastet med 111 000 tabletter med det sterke smertestillende Tramadol.

- Vi så at koffertene inneholdt bare én ting. Derfor valgte vi å gjøre en grundigere undersøkelse, sier Tor Fredriksen, seksjonssjef i tollkontrollen ved Oslo Lufthavn, til Dagbladet.

GARDERMOEN: En mann fra Estland er tatt i varetekt etter at han stjal varer på tax free-butikken på Gardermoen. Video: Oslo lufthavn. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Fredriksen sier en mulighet er at mannen, som kom med fly fra Addis Abeba, ikke ønsket å gå av i Sverige, fordi Tramadol-tabletter der ses på som et narkotisk stoff.

- I Norge er det derimot ansett som et legemiddel, og mannen valgte derfor heller å fly videre til Norge, sier Fredriksen.

28-åringen er fra Nairobi, men er bosatt i Sverige. Saken er nå overført til politiet.

- Dette beslaget er det største av Tramadol vi har sett i år. Vi hadde et tilsvarende beslag tidligere i år, hvor det ble funnet rundt 100 000 tabletter. Det er to store beslag, sier Fredriksen.

Det største beslaget de har gjort er på rundt 170 000.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer