- Sa han skulle på ferie i Venezia

Narkotatt sendte en e-post der det stod han ikke kom på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En nordmann er arrestert og varetektsfengslet for narkotikasmugling i Colombia, bekrefter UD overfor Dagbladet.no.

Mannen skal ha fortalt at han skulle på ferie til Venezia, og skal ha holdt kontakt med familien sin inntil i slutten av forrige uke.

- Rolig og snill

Sist fredag sendte han en e-post og sa at han ikke kunne komme på jobb mandag. Familien fikk sporet opp at e-posten ble sendt fra Colombia, og begynte da å ane uråd. Bedre ble det ikke av at de lørdag ikke lenger fikk tak i ham på mobiltelefon.

- Dette er et sjokk for oss alle. Han er en rolig og snill gutt, sier nær venn av mannen og hans familie til Dagbladet.no.

- Jeg har kjent gutten fra han var 5-6 år. Han er veldig rolig og forsiktig, og har aldri vært innblandet i noe kriminelt.
 

En slektning av Vestfold-mannen er nå reist til Bogotá for å bistå ham økonomisk og med å skaffe advokathjelp. 

- Vi håper at han skal bli flyttet til et fengsel for utlendinger, der forholdene ikke er så tøffe, sier kilden.

TØFFE FORHOLD: Vestfoldmannens familie ønsker å få ham flyttet til et annet fengsel. Foto: AP/Javier Galeano/SCANPIX
TØFFE FORHOLD: Vestfoldmannens familie ønsker å få ham flyttet til et annet fengsel. Foto: AP/Javier Galeano/SCANPIX Vis mer

5,5 kilo kokain

La Modelo-fengslet er kjent for svært tøffe forhold, og har vært åsted for flere brutale kamper mellom rivaliserende fangegrupper. Representanter fra den norske ambassaden i Colombia har besøkt mannen to ganger, og ifølge ambassadør Dag Nylander har nordmannen etter forholdene det bra.

Den varetektsfengslede nordmannen ble arrestert på flyplassen i Bogotá forrige helg.

Ifølge en kilde Dagbladet.no har vært i kontakt med skal Vestfold-mannen ha blitt pågrepet med rundt 5,5 kilo kokain i bagasjen.

- Sa han skulle på ferie i Venezia