Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sa han slo dame fordi hun kalte ham «nigger». Ble dømt for drap

«Ord alene» er ikke grunn nok til å drepe, slår aktoratet fast.

DØMT: Robert Coleman hevdet han slo fordi han hadde blitt utsatt for rasisme. Foto: Alexandria Detention Center
DØMT: Robert Coleman hevdet han slo fordi han hadde blitt utsatt for rasisme. Foto: Alexandria Detention Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 10. juli 2017 besøkte 27 år gamle Robert Coleman og 39 år gamle Fedelia Montiel Benitez den samme 7 Eleven-kiosken i byen Alexandria i Virginia, skriver Washington Post.

Begynte å krangle

De to kjente hverandre ikke, men var på kiosken samtidig. Benitez for å kjøpe alkohol, Coleman skulle ha sigaretter.

På et tidspunkt oppsto det dårlig stemning mellom de to. Årsaken til det har ingen fått brakt på det rene, men overvåkningsbilder fra kiosken viser at de to fører en ganske kort samtale.

Colemans kjæreste, Nikki Howard, har forklart at hun ikke kunne høre hele samtalen mellom de to, men gikk mellom dem da stemningen ble amper inne på kiosken.

Benitez går så mot døra, før hun snur seg. På dette tidspunktet, sier Coleman, kaller Benitez ham en «nigger».

Dette fører til at Coleman løper etter Benitez ut på gata. Her slår han henne ned, og løper fra stedet. Benitez havnet i koma som følge av slaget hun ble påført, og døde 10 dager seinere på sykehus.

Coleman møtte nylig for retten, der han argumenterte med at selv om han slo Benitez, så hadde han ingen intensjoner om å drepe henne. Han sier at han mistet fatningen etter å ha blitt kalt «nigger».

- Uforklarlig vold

Aktoratet på sin side hevder at den 39 år gamle kvinnen ikke snakket engelsk godt nok til å bruke den rasistiske bemerkningen, og selv om hun gjorde det, så kunne ikke Colemans reaksjon rettferdiggjøres.

«Ord alene» er ingen grunn til å drepe, slo aktoratet fast.

- Denne saken utviklet seg på en måte som vi ser altfor ofte, der en tragedie får utfolde seg på grunn av den tiltaltes manglende evne til å tolerere en fornærmelse. Verbale krangler bør aldri utvikle seg til fysiske krangler, fordi det ofte får ødeleggende konsekvenser. Sånn var det her, hvor et tilfeldig møte og en kort krangel inne i en butikk ledet til uforklarlig vold, sier aktor Bryan Porter, ifølge Alexandria Times.

- Benitez gjorde ingenting for å forårsake en så irrasjonell og ondsinnet respons.

Coleman ble dømt for forsettlig drap (second degree murder), og juryen har anbefalt at han dømmes til 10 års fengsel. En dommer vil formelt gi Coleman straffen 24. mai, men den avviker sjeldent fra juryens anbefaling.

- Vi er skuffet over at de ikke så på dette som uaktsom drap (manslaughter), sier Colemans forsvarer.

De er likevel «takknemlige» for juryens anbefalte fengselsstraff, da forsettlig drap har en strafferamme på 40 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling