Sa han var 18 - lurt av «ung kvinne» i førtiårene

Chatteløgn endte med drap på uskyldig student (22).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thomas Montgomery (47) fra Buffalo i USA ga seg ut for å være 18 år og på vei for å tjenestegjøre i Irak. På et chatterom på nettet møtte han det han trodde var en ung vakker kvinne. Hun var i virkeligheten i førtiårene hun også.

Historien om den relativt uskyldige løgnen mellom de to via nettet, endte i drapet på Brian Barrett (22), skriver AP.

Henrettet med rifle

Klokken ti på kvelden den 15 september ble den unge Barrett skutt i sin egen bil mens han var på vei hjem fra arbeid. Liket ble funnet to dager etter, da en kollega oppdaget bilen på en avsidesliggende del av arbeidsgiverens parkeringsplass. Barret var blitt skutt tre ganger med rifle, i hodet og venstre arm.

Hverken familie eller venner skjønte hvorfor eller hvem. De karakteriserer Barrett som stille og beskjeden, en god student og lovende baseball-spiller.

27. november ble kollegaen hans, Thomas Montgomery, siktet for drapet.

Løy om alderen

Det startet i 2005, da Montgomery begynte å prate med en kvinne i et chatterom. Han fremstilte seg som en ung utgave av seg selv, som en marinesoldat på vei til Irak. Men kvinnen fra West-Virginia løy også om alderen, - i virkeligheten var hun selv i 40-årene og brukte sin datters identitet for å komme i kontakt med menn.

Etter en stund med nett-prating begynte kvinnen å sende gaver hjem til Montgomery, som bodde sammen med sin kone og to tenåringsbarn. Både undertøy og bilder av kvinnens egen datter dumpet i postkassa til familien Montgomery.

Kona fant en av presangene og skrev tilbake til det hun trodde var en ung kvinne, for å fortelle henne at hun i virkeligheten snakket med en godt voksen mann med familie. Kona sendte også med bilde av familien for å bevise.

- Som du kan se er ikke Tom 18 år, men 47. Du har tydeligvis blitt lurt, skrev hun.

Trekantdrama

Kvinnen som ga seg ut for å være langt yngre enn hun var, husket at Montgomery hadde snakket om en venn av seg, Brian Barrett, og fikk kontakt med han via nettet for å sjekke om opplysningene om Montgomery stemte.

Snart var den unge studenten i regelmessig kontakt med kvinnen. Hun opprettholdt også kontakten med Montgomery, selv om hun visste han hadde løyet om seg selv.

Kvinnen la ikke skjul på at hun snakket med Barrett og han på sin side snakket om internett-forholdet på jobb. Montgomery ble sjalu.

Drapsetterforskerne tror drapsmannen brukte kamuflasje og skimaske da han nærmet deg bilen med en .30-kalibers rifle.

Skilsmisse

Montgomery sitter i varetekt, uten mulighet for kausjon, i påvente av rettssaken i juni. Han har sagt seg ikke skyldig i overlagt drap.

Kona har tatt ut skilsmisse.

Ekspert på internett-kriminalitet, J.A. Hitchcock sier at saken illustrerer farene ved internett.

- Jeg håper denne saken får folk til å tenke to ganger over hva de gjør på internett og hva slags konsekvenser det kan få.

SJALU PÅ EN LØGN: Thomas Montgomery (47) ble så sjalu på sin venn Brian(22) da de snakket med samme dama på internett, at han drepte han. Ingen av mennene visste at jenta de chattet med, i virkeligheten var i en mor i 40-årene.