Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sa han var dverg, og skulle hente førerkortet: - Det er typisk ham, han er en fantasifull gutt

Mora til gutten som tok bilen og kjørte 15 kilometer trodde barna var kidnappet.

FIKK PANIKK: Mora og faren til barna som i dag tidlig hadde kjørt 15 kilometer - før de havnet i grøfta ved en kirke nær Dokka - trodde barna var kidnappet da de ikke fant dem i huset. Skjermdump: Google Maps
FIKK PANIKK: Mora og faren til barna som i dag tidlig hadde kjørt 15 kilometer - før de havnet i grøfta ved en kirke nær Dokka - trodde barna var kidnappet da de ikke fant dem i huset. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mora til 10-åringen som grytidlig i dag tok med seg sin 18 måneder gamle lillesøster og kjørte 15 kilometer før de havnet i grøfta, trodde barna var kidnappet da hun våknet til tomt hus.

- Det var helt forferdelig. Vi var mildt sagt bekymret, sier mora til Dagbladet. Hun ønsker ikke å ha navn eller bilde i avisa.

- Skulle til Valdres Da hun i 06.10-tida våknet til tomt hus, fikk hun panikk.

- Vi tenkte selvfølgelig først at de var kidnappet, vi tenkte det verste, men så skjønte vi at han hadde tatt bilen. Vi ringte politiet, som kunne fortelle at de nettopp var funnet av en brøytebilsjåfør.

Brøytebilsjåføren var Bjørn Hagen. Han fortalte i dag til Dagbladet at 10-åringen og lillesøstera var ved godt mot.

De to skulle visstnok til bestemora si - i Bagn i Valdres. For å komme dit måtte de to ha kjørt ytterligere 30 kilometer.

- Gutten sto og vinket etter hjelp da jeg kom kjørende. Det var ikke før litt etterpå, at jeg så at han hadde en baby i bilen. De oppførte seg helt normalt - det var som om det var helt normalt at de to hadde vært ute og kjørt bil.

- Var dverg Hagen fikk hjelp av Mesta-kollega Harald Storsveen, som kom for å ta over da han selv måtte reise videre på jobb.

- Til meg fortalte 10-åringen at han var dverg - at det var derfor han «så liten ut». Han sa han hadde kjørt av veien da han skulle snu for å kjøre hjem og hente førerkortet, sier Storsveen til Dagbladet.

- Det er en typisk forklaring fra ham. Han er veldig oppfinnsom. Det er jo nesten litt komisk også, huff, sier mora.

- En dag kan vi nok le av det, men det var ikke så morsomt i dag tidlig. Men det er jo et under at det har gått så bra.

Mora forteller at sønnen har vært hjemme fra skolen i dag. De har snakket mye om bilturen.

- Jeg tror ikke han forsto helt hvor farlig det kunne vært, før han så faren sin og meg - og hvor lei vi var oss. Vi har brukt dagen på å snakke om det som har skjedd, og på å prøve å få ham til å forstå at det kunne ha vært livsfarlig.

TV og godis om natta - Har han vært ute om natta før?

- Nei, han har aldri vært ute, men det har hendt at han har stått opp, sett på TV eller vært på kjøkkenet og spist godteri. Han liker visst å være oppe om nettene.

- Men jeg håper og tror at han aldri gjør dette igjen, sier mora.

MØTTE GUTTEN: Bjørn Hagen kom kjørende i brøytebil da han møtte på de to små i familiens bil. Han beskriver gutten som veslevoksen og ordentlig, og mener gutten måtte være god til å kjøre bil. Foto: Privat
MØTTE GUTTEN: Bjørn Hagen kom kjørende i brøytebil da han møtte på de to små i familiens bil. Han beskriver gutten som veslevoksen og ordentlig, og mener gutten måtte være god til å kjøre bil. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart