Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sa han ville nekte all skyld

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Drapssiktede Jan Helge Andersen (19) vurderte ifølge sin forsvarer å melde seg en stund før pågripelsen. Da han tok dette opp med medsiktede Viggo Kristiansen, skal han ha sagt at han ville benekte alt og skylde på 19-åringen. Begge ble i ettermiddag fengslet for åtte uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen i forhørsretten har nå falt. Begge de siktede er fengslet i åtte uker med brev og besøksforbud, slik påtalemyndighetens påstand var. Ingen av mennene motsatte seg fengsling.

Jan Helge Andersen tilsto å ha stått bak ett av drapene allerede en halvtime etter at han ble pågrepet. Viggo Kristiansen nekter fortsatt å ha hatt noe med voldtektene og barnedrapene å gjøre. Begge samtykket i dag i åtte ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

- Min klient har i dagens rettsmøte stått ved politiforklaringen han ga i går, og har ikke kommet med noen tilleggsopplysninger, sier advokat Ben Fegran til Dagbladet.no etter fengslingsmøtet.

- Min klient stiller seg uforstående til at den andre siktede ikke tilstår. Men han var på forhånd kjent med at han ikke ville gjøre det. Da min klient for en tid tilbake fortalte Kristiansen at han vurderte å melde seg, skal 21-åringen ha sagt at han ville benekte alt, og skylde på Jan Helge Andersen, sier Fegran.

19-åringen virker ifølge sin forsvarer veldig lettet over at han nå er pågrepet. Han hadde det tungt i tiden etter drapet, og ville lette samvittigheten sin. Men han skal ikke ha betrodd seg til noen om drapene.

Fegran har vært i kontakt med siktedes foreldre, og sier de tar arrestasjonen meget tungt.

SPRIKENDE: Jan Helge Andersen (t.v) har tilstått å stå bak ett av barnedrapene. Viggo Kristiansen nekter straffskyld.