Sa han ville styre Gambia i «en milliard år». Nå avviser presidenten valgresultat

Gambias avtroppende president Yahya Jammeh sier han avviser valgresultatet fra 1. desember der opposisjonens kandidat Adama Barrow gikk seirende ut.

NEKTER Å TREKKE SEG: Gambias president Yahya Jammeh avviser valgresultatet i landet. Her sammen med førstedame Zeinab Suma Jammeh i 2014. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS/NTB scanpix
NEKTER Å TREKKE SEG: Gambias president Yahya Jammeh avviser valgresultatet i landet. Her sammen med førstedame Zeinab Suma Jammeh i 2014. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gambias avtroppende president Yahya Jammeh har snudd og sier han avviser valgresultatet og ikke vil gå av. Opposisjonens kandidat Adama Barrow gikk seirende ut av valget 1. desember.

- Jeg avviser herved resultatet i sin helhet. Våre undersøkelser har vist at i enkelte tilfeller ble velgere fortalt at opposisjonen allerede hadde vunnet, og de gikk derfor hjem, sa Jammeh i en kunngjøring på statlig fjernsyn fredag. Han sier også at antall valgkort ikke stemmer overens med velgermanntallet.

Jammeh, som har styrt Gambia med jernhånd i 22 år, ser altså ut til å ha endret mening etter at han erkjente nederlag i valget for en drøy uke siden. Da feiret tusenvis av landets innbyggere det som lå an til å bli et smidig maktskifte i det vestafrikanske landet.

- Det er helt unikt at noen som har styrt landet så lenge, har erkjent nederlag. Fred, toleranse og ro. Vi ber alle om å respektere dette fordi ut fra disse resultatene vil det bli et regjeringsskifte, sa valgkommisjonens leder Alieu Momarr Mijar da valgresultatet var klart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer