OM 22.JULI:  Den kjente norske forfatteren Åsne Seierstad gir lørdag ut boken «En av oss. En fortelling om Norge», hvor hun skriver om 22.juli og Anders Behring Breivik sitt liv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OM 22.JULI: Den kjente norske forfatteren Åsne Seierstad gir lørdag ut boken «En av oss. En fortelling om Norge», hvor hun skriver om 22.juli og Anders Behring Breivik sitt liv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Sa hun tilga sønnen på dødsleiet

Wenche Behring Breivik sier i ny bok at hun forsonet seg med sønnens handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I boka «En av oss - En fortelling om Norge» forteller forfatter og journalist Åsne Seierstad om 22.juli og Anders Behring Breivik.

Forsonet seg Seierstad hadde samtaler med Wenche Behring Breivik på dødsleiet, like før terroristens mor døde av kreft.

«Jeg forsonet meg med det ganske få måneder etter at det skjedde. Det var jeg overbevist om at jeg skulle klare. Det er kanskje bare meg som er forsonende mor», sier moren.

Når Seierstad så spør om moren har tilgitt sønnen, svarer hun ja.

Mintes det gode Moren beskriver at hun like etter 22.juli var Norges ulykkeligste mor. «Hjertet mitt er helt gjenfrosset», sa hun til politiet rett etter pågripelsen.

Seierstad beskriver at det frosne hjertet tinte ut over vinteren, men at moren fremdeles ikke ville tenke på det sønnen hadde gjort. Hun ville heller minnes det gode.

«Jeg var veldig stolt over [...] å være mammaen til Anders og hans søster. Jeg gjorde så godt jeg kunne», sier Wenche Behring Breivik til Seierstad.
Var i sjokk I den nye boken blir også politiets avhør med moren offentliggjort for første gang.

Der går det fram at Wenche Behring Breivik var i sjokk etter 22.juli, og at hun fryktet hun skulle miste kontakten med vennene sine.


 UTE MED NY BOK:  Lørdag er Åsne Seierstad sin nye bok «En av oss. En fortelling om Norge» ute i butikkene. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
UTE MED NY BOK: Lørdag er Åsne Seierstad sin nye bok «En av oss. En fortelling om Norge» ute i butikkene. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix Vis mer