Sa hun var Kong Olavs datter - kjøpte slott

LONDON (Dagbladet): Hun hevdet at hun var uekte barn av vår avdøde Kong Olav. Slik fikk den mystiske kvinnen Madame Paulette Danielle Monsoreau kreditter til å «kjøpe» slott og eiendommer for mange, mange millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I London: ROLF FISKE

Det er den britiske avisa The Daily Mail som forteller om den mystiske madamens utrolige transaksjoner. Paulette Danielle Monsoreau, hennes mann Hilaire og parets to barn flyttet også inn i et lite slott som hun sa hun skulle kjøpe.

En rekke eiendomsmeklere har også hatt besøk av madamen, og en rekke selskaper ønsker å snakke med henne om eiendomskjøp som til sammen er verd opp imot 100 millioner kroner.

- Hun lever i sin egen fantasiverden. Når vi jobber med å selge de eksklusive, kostbare eiendommene så må vi være forsiktig med hvordan vi behandler kundene. De rike venter ikke å bli avkrevd identitet, sier Simon Umfreville, som jobber hos det velrenommerte meklerfirmaet De Groot & Collis i Knightbridge i London.

Det var hos dette firmaet madam Paulette Danielle Monsoreau fortalte at hun var uekte barn av kong Olav, noe som ga henne både status og gjorde henne i stand til å forhandle om eiendomskjøp.

Kjøpte slott
Den kjøpsvillige madamen og hennes familie «kjøpte» også slottet Teaninich House i Alness i Skottland i juli i fjor. Madamen hadde da papirer på at hun hadde arvet 250 millioner kroner, og arrangerte også at hun fikk flytte inn på slottet med sin familie før pengene var betalt inn.

- Min kone var skeptisk, men jeg var for blind. Etterhvert hadde hun lurt oss til å investere i slottet samt lånt henne penger. Det hele utviklet seg til et spill om tiden, sier Alec Ross til The Daily Mail.

Han eier slottet og «solgte» det til madamen, Hun snakket høyt om alle sine betydningsfulle venner. Hun hevdet at dronningmoren ville komme til hennes bursdag, at hun kjente den nederlandske kongefamilien og at hennes venn Mohammad Al Fayed, som eier Harrods, ville selge henne store mengder antikviteter.

Bare tull
Men bløffen varte ikke evig. En dag ble madam Monsoreau observert med bæreposer fra flere billigforretninger, og i februar forsvant like godt hele familien fra slottet.

- Jeg fikk da vite sannheten om henne. En advokat tok kontakt, og fortalte meg at hun hadde leid en leilighet av ham i London, men at hun ikke hadde betalt et pund, sier Alec Ross.

The Daily Mail har også sporet opp den mystiske madamen, i en leilighet i Belgravia i London. Overfor avisa benekter hun at hun har hevdet at hun er kong Olavs uekte datter.
- Det er bare løgn, hevder hun.
Hun påstår også at hun driver et selskap som kjøper eiendommer for hemmelige klienter, og at hun fortsatt er interessert i å kjøpe Alec Gross' slott i Skottland.