Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så hvem som ringte

Bombemannen klarte å stoppe flyet mellom Oslo til Bodø. Han klarte også å legge igjen telefonnummeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 11.33 mottok flyselskapet Norwegian en bombetrussel mot passasjerflyet mellom Bodø og Oslo. Flyet sto da fremdeles i Oslo og hadde ikke kommet seg til Bodø. Alle de 146 passasjerene ble evakuert og flyet gjennomsøkt på Gardermoen.

Klokka 15.05 er alt gjennomsøkt og flyet satt i trafikk igjen.

Også i Bodø gjennomsøkte de all bagasje som skulle med flyet fra Bodø til Oslo.

- Vi har gjennomsøkt all bagasje og ikke funnet noe mistenkelig, sier etterforsker Jan Lekang til Dagbladet.no.

Ringte fra fasttelefon

Ifølge Avisa Nordland ble bombetrusselen ringt inn fra en fasttelefon i Fauske kommune i Nordland, til Norwegian-kontoret i Tromsø.

- Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, men vi har registrert telefonnummeret, sier assisterende flygesjef Thomas Hesthammer til Dagbladet.no.

Han bekrefter at de har registrert ett telefonnummer som politiet har fått, og at det er mulig å identifisere . Han legger til at det er første gang de er utsatt for en bombetrussel i selskapets tiårige historie.

Flyet ble tauet inn på et sikkert område av flyplassen før politiet gjennomsøkte det for en mulig bombe.

Passasjerene informert


Passasjerene fikk informasjon etter at de hadde forlatt flyet. Det gikk rolig for seg, sier talsmann for Norwegian Stig Willasen til Dagbladet.no.

Flyet var rute DY872 på vei til Bodø med avgangstid fra Gardermoen klokken 1135.

Trusselen kan komme til å føre til forsinkelser på andre ruter flyet skulle ha flydd i dag. Selskapet jobber nå med å finne ut hvordan de skal få passasjerene oppover til Tromsø.

Selskapet har innstilt rute DY742 som skulle gått til Trondheim fra Gardermoen klokka 1530. Selskapet har et nytt fly som går 1815.

  • Her kan du sjekke statusen på Norwegians avganger fra Gardermoen i dag.