- Sa i fengselet at han ville bli IS-kriger i Syria

Den danske terroristen var på bekymringsliste som ble sendt PET.

SNAKKET OM IS I FENGSELET: Den antatte København-terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) skal ha framstått som tiltagende radikalisert like før han slapp ut av fengsel for to uker siden. 22-åringen hadde da sonet en dom for grov vold.
SNAKKET OM IS I FENGSELET: Den antatte København-terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) skal ha framstått som tiltagende radikalisert like før han slapp ut av fengsel for to uker siden. 22-åringen hadde da sonet en dom for grov vold. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I tida før han ble løslatt fra fengsel for to uker siden, skal voldsdømte Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) på ingen måte ha lagt skjul på sin dragning mot islamsk ekstremisme.

Det skriver den danske avisa Berlingske Tidende, som i ettermiddag bringer nye detaljer om hva myndighetene visste om 22-åringen - i forkant av hans blodige terrorangrep i København på lørdag.

Var på liste over radikaliserte I fengselet skal El-Hussein ha snakket åpent om at han ville reise til Syra for å kjempe sammen med Islamsk Stat, ifølge Berlingske.

Ytringene fikk den danske kriminalomsorgen til å sette 22-åringen på ei liste over 40 radikaliserte insatte i danske fengsler. Listen skal ha blitt sendt til Politiets Efterretningstjeneste (PET), som tilsvarer norske PST.

Det skal ha vært ansatte i fengselet som loggførte bekymringen om en tiltagende radikalisering hos El-Hussain.

- Han var en av dem vi hadde fokus på og som vi innrapporterte til PET. Han var på blokka fordi han endret adfert, opplyser sikkerhetssjef Michael Gjørup i Kriminalforsorgen, til Berlingske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.