Coronakrisa

Sa ifra i lukket Erna-møte

I et lukket møte på SMK sa Camilla Stoltenberg at stengte skoler kunne gjøre vondt verre. Politikere rundt bordet var forbauset over hvor tydelig hun sa ifra. Dagen etter kunngjorde Erna Solberg at skolene skulle stenges.

FORTALTE POLITIKERNE: FHI-sjef Camilla Stoltenberg tok ordet på et lukket møte og sa at stengte skoler kunne gjøre vondt verre. Likevel ble skolene stengt dagen etter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORTALTE POLITIKERNE: FHI-sjef Camilla Stoltenberg tok ordet på et lukket møte og sa at stengte skoler kunne gjøre vondt verre. Likevel ble skolene stengt dagen etter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

12. mars innførte regjeringen de strengeste tiltakene i Norge i fredstid. Skoler og barnehager ble stengt på ubestemt tid.

Dagen før den historiske pressekonferansen ble det holdt et lukket møte på Statsministerens kontor, blir Dagbladet fortalt.

I tillegg til Erna Solberg (H) og Bent Høie (H), var parlamentariske ledere og helsepolitikerne fra Stortinget tilstede på møtet.

Det samme var Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet. Hun leder landets fremste eksperter på smittevern. Dagbladet kjenner til at Stoltenberg grep ordet på møtet. Ifølge kilder kom hun med det som ble oppfattet som en advarsel mot å stenge skoler og barnehager.

- Jeg syns det blir feil å si at jeg «advarte». Jeg presenterte hovedtrekkene i vår risikovurdering, og blant annet svarte jeg at det er faglig usikkerhet om effekten av stenging av barnehager og grunnskoler for å stoppe smittespredning, og at tiltaket var omstridt, skriver Stoltenberg i en epost til Dagbladet.

Gjøre vondt verre

I tillegg fortalte Stoltenberg, ifølge Dagbladets kilder, at hun mente det like godt kunne være at stengte skoler og barnehager ville bidra til økt smitte i befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer