Sa ikke fra om prispenger

Terje Rød-Larsen og Mona Juul sa ikke fra til utenriksdepartementet, der begge var ansatt, da de mottok 100 000 dollar fra Shimon Peres-senteret i Israel i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Terje Rød-Larsen: Rotet med skatt og regnskap

Midtøsten-ekspert: Lekkasje for å svekke Rød-Larsen

Utenriksdepartementet gransker Rød-Larsen

Helt dødt i Peres' fredssenter

11. januar 1999 fikk ekteparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen en spesialpris fra The Peres Center for Peace. Prisen ble omtalt i enkelte medier, blant annet i Aftenposten, men UD ble først kjent med de 100 000 dollarene som fulgte med statuetten da den israelske avisa Ma'ariv slo opp saken mandag.

- Vi ble først klar over at det i det hele tatt var penger inne i bildet mandag denne uken, sier fungerende pressetalskvinne i UD, Kjersti Andersen, til Dagsavisen.

Sentrale tjenestemenn i UD sier til Aftenposten at det kan bli svært problematisk for ekteparet hvis det viser seg at de ikke meldte fra om pengene. Rød-Larsen var ved utdelingspunktet ansatt som ambassadør, mens Juell jobbet som spesialrådgiver. UD gransker nå saken.

Senteret er delvis finansiert med norske midler, og Terje Rød-Larsen står fortsatt oppført som styremedlem på senterets nettside..

(Dagbladet.no)

PROBLEMATISK PRIS: Direktør for Peres-senteret og venn av Terje Rød-Larsen Uri Savir utdeler Peres-senterets første og foreløpig siste fredspris 11. januar 1999 under en seremoni i Tel Aviv.