STORT OMFANG: Politiet i Sogn og Fjordane sier i dag at de har pågrepet 63 personer i et omfattende dop- og narkotikanettverk. Illustrasjonsfoto: METTE RANDEM
STORT OMFANG: Politiet i Sogn og Fjordane sier i dag at de har pågrepet 63 personer i et omfattende dop- og narkotikanettverk. Illustrasjonsfoto: METTE RANDEMVis mer

- Så ikke omfanget av saken i starten

63 personer pågrepet i omfattende dop- og narkonettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Sogn og Fjordane opplyste på en pressekonferanse i dag at de har avdekket et omfattende dop- og narkotikanettverk i Norge. 63 personer er pågrepet, melder NTB.

Nettverket har forgreninger til en rekke byer og tettsteder i Norge, blant annet Verdal, Trondheim, Kristiansund, Ålesund, Førde, Florø, Oslo, Odda, Gjøvik og Drammen. Det er beslaglagt narkotika med en gateverdi på 55 millioner kroner.

Problemet med anabole steroider har vært mye større enn politiet antok, vedgår politimester i Sogn og Fjordane Johan Brekke på pressekonferansen, ifølge NRK Sogn og Fjordane.

- Vi så ikke omfanget av denne saken da den startet, sa Brekke på pressekonferansen i dag.

Hele 16 politidistrikt har vært involvert i etterforskningen.

 

Solgte gjennom webside

Saken gjelder salg av både ecstasy, amfetamin og doping som anabole steroider.

På pressekonferansen opplyste politiet at en webside på internett med brukernavn og passord har vært salgskanal mens Posten har vært brukt til distribusjon.

De 63 som er pågrepet, er stort sett i alderen 17-40 år, og de fleste er menn. Mange har tilknytning til utelivsbransjen og til treningssenter, men ingen til det organiserte idrettsmiljøet, opplyser politiet.

Selve saken ble etterforsket på bakgrunn av økende vold i Førde, der enkelte personer viste tegn på bruk av anabole steroider ved at de ble unormalt kraftige, og flere ble innlagt på psykiatrisk sykehus.

— Vi mente dette kunne knyttes til anabole steroider, sa etterforskningsleder Gunnar Englund på pressekonferansen ifølge bt.no.


Vil ikke peke ut hovedmann
I Bergen ble det i fjor beslaglagt store kvanta amfetamin. Fire er allerede domfelt i denne saken. I Verdal vart det i februar 2008 beslaglagt 1,8 kilo pulver og 288.000 tabletter fenazepam.

På pressekonferansen ønsket ikke politiet å peke ut noen hovedmann i dette nettverket.

— Vi har avdekket et nettverk, et landsomfattende miljø, der det er flere bakmenn rundt omkring i Sør-Norge, blant annet i Sogn og Fjordane. Hvem som er hovedmann er et definisjonsspørsmål. Vi ønsker ikke å være med på å identifisere noen eller forhåndsprosedere saken, sier Englund ifølge bt.no.