Så ikke varsel om «ekstrem-uke» før det hele var i gang

Det er overraskende, dette må vi ta opp internt, sier sjefen til hovedvernombundet i Nordea.

 INGEN BESKJED:  Hovedvernombudet i Nordea fikk ikke beskjed før fredag fra leder for rente- og valutaavdelingen i Nordea Markets Norge, Thorodd Bakken om han skulle sette i gang en «ekstremuke» for sine ansatte. Foto: Scanpix.
INGEN BESKJED: Hovedvernombudet i Nordea fikk ikke beskjed før fredag fra leder for rente- og valutaavdelingen i Nordea Markets Norge, Thorodd Bakken om han skulle sette i gang en «ekstremuke» for sine ansatte. Foto: Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hovedvernombudet i Nordea fikk ikke beskjed før fredag fra leder for rente- og valutaavdelingen i Nordea Markets Norge, Thorodd Bakken, om at han skulle sette i gang en «ekstremuke» for sine ansatte.

Uka innebærer blant annet arbeidsdager som begynner klokka 5 og slutter når uret viser 22.00, ekstra press på ytelse og fellestrening klokka 6 om morgenen, skrev Dagens Næringsliv før helga.

Overraskende Leder i Nordeas hovedvernombud Kjell Arne Ystenes, mener hele opplegget med «ekstremuken» burde vært gjort annerledes.

- Det er et ekstremt nok yrke i utgangspunktet, så de burde ha klart å legge dette inn under vanlig arbeidstid. Dette kunne ha vært løst annerledes, sier han til Dagbladet.

At Ystenes ikke har fått beskjed om dette synes han er spesielt.

- Jeg fikk en mail på fredag ettermiddag, men jeg har ikke fått sett gjennom den fordi jeg var på et annet møte. I dag er det faktisk første gang jeg ser gjennom denne mailen, sa Ystenes til Dagbladet i går.
 
Verneombudets rolle er å ivareta arbeidstakernes interesser i saker som angår arbeidsmiljøet.

- Jeg regner med at det er en glipp at jeg ikke har hørt noe. Jeg kan ikke svare på dette, men det er overraskende. Det er noen som har mistet en link her, sier lederen til Dagbladet.
   - Fikk varsel Informasjonssjefen i Nordea Thomas Sevang, mener at en mail på fredag ettermiddag er tilstrekkelig varsel.

- I etterpåklokskapens lys burde dette vært opplyst tidligere og dette er noe vi tar med oss videre. Men vi har pratet med hovedvernombundet og de tar saken til etteretning, noen ytterligere reaksjoner har vi ikke fått så langt, sier Sevang til Dagbladet.

Han kan fortelle at de ansatte har fått beskjed om dette for en stund tilbake.

- Vi sendte ut en mail for omtrent to måneder siden. Så dette skal alle våre kollegaer være klar over, sier han.

- Ta opp internt Ystenes forteller at han nå kommer til å jobbe med å finne ut hvorfor han ikke fikk beskjed om dette.

- Dette må vi ta opp internt. Vi må finne ut av hvorfor jeg ikke har fått vite dette tidligere. Her må vi også finne ut hvem, hva, hvorfor og hvordan dette kunne skje. Så skal vi legge opp rutiner slik at dette ikke skjer i fremtiden, sier Ystenes.

Sævang forteller at dette også er noe de kommer til å sjekke opp i.

- Vi må se om det er gjort noen feil her. Mitt inntrykk er at alt er gjort som det skal gjøres, sier han til Dagbladet.