Skogbrann i Spania:

- Så ildkuler bak fjellene

En skogbrann har brutt ut i den spanske provinsen Málaga der ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl fra Randaberg er bosatt.

ILDRØ KULE: Ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl bor i Malaga-provinsen der skogbrannen brøt ut onsdag kveld. - Mange ble bekymret da himmelen i går kveld lyste opp som en ildrø kule, sier Stahl. Foto: www.monteselwo.eu
ILDRØ KULE: Ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl bor i Malaga-provinsen der skogbrannen brøt ut onsdag kveld. - Mange ble bekymret da himmelen i går kveld lyste opp som en ildrø kule, sier Stahl. Foto: www.monteselwo.eu Vis mer
Publisert

Onsdag kveld brøt det ut en skogbrann i et fjellområde utenfor den spanske feriebyen Estepona. Brannen spredte seg raskt i løpet av natta, ifølge NTB.

Brannmannskap kjempet torsdag mot flammene, og det ble satt inn 29 fly og helikoptre i slukningsarbeidet.

- Ser rett på brannen

- Vi kjørte hjem etter at vi hadde spist og da så vi ildkuler bak fjellene, sier Johnny Stahl (54) til Dagbladet.

Nesten 800 mennesker ble evakuert fra boligene sine torsdag, og veier er nå sperret av i Malaga-provinsen sørvest i Spania.

RØYKDEKKE: Ekteparet ser rett på den store skogbrannen fra området der de bor. Foto: www.monteselwo.eu
RØYKDEKKE: Ekteparet ser rett på den store skogbrannen fra området der de bor. Foto: www.monteselwo.eu Vis mer

- Det er et ganske stort område som er svidd av, sier Stahl, og forteller at han sitter og ser rett på skogbrannen fra den lokale bodegaen.

Han og kona, Ann Elin Stahl, bor i Mote Selwo, som er et borettslag like ved Estepona der skogbrannen herjer. Her har de bodd de siste fem åra.

- Røyken står rett opp

Stahl sier at slukningsarbeidet ble avsluttet innen klokka 20.30 torsdag.

- Det blir for mørkt her. Det er ikke som i Norge, hvor man kan løpe rundt i skogen på natta og drive slukningsarbeid når det er mørkt. Her er det så tett i skogen med torner og liknende, sier Stahl.

VINDSTILLE: Vinden har roet seg, og røyken står rett opp i været, ifølge Johnny Stahl. Foto: www.monteselwo.eu
VINDSTILLE: Vinden har roet seg, og røyken står rett opp i været, ifølge Johnny Stahl. Foto: www.monteselwo.eu Vis mer

Røyk fra brannen har ført til at en 14 kilometer lang strekning på motorveien AP-7 er stengt.

- Jeg ser opp på himmelen nå, og den brune røyken henger over østsiden av Estepona sentrum. Nå er det vindstille her, så røyken står rett opp. Vinden har roet seg helt, og jeg tror nok de har kontroll på brannen i morgen ettermiddag, sier han.

Årsaken til brannen etterforskes

54-åringen forteller at han syklet opp til fjellene tidligere på dagen for å se på brannen.

SLUKKING: 29 fly og helikoptre ble brukt i slukningsarbeidet torsdag. Foto: www.monteselwo.eu
SLUKKING: 29 fly og helikoptre ble brukt i slukningsarbeidet torsdag. Foto: www.monteselwo.eu Vis mer

- Brannen er nokså langt opp i fjellene, men dalene her gjør at det ser ut som brannen er rett bak oss. Vi bor omtrent 15 kilometer fra der det brenner, så det er nok mange som er mer bekymret enn det vi er.

Stahl er ikke bekymret for verken liv eller helse, og nå som vinden har roet seg har han troen på at det vil løse seg i løpet av fredagen.

Ordføreren i Estepona, José Gracia Urbano, sier at det etterforskes om brannen kan være påsatt, ettersom den startet på to ulike steder seint på kvelden, samtidig som det ble sterkere vind, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer