Så IS-videoer med halshogging før knivdrap

Dansk jente (16) dømt for å ha drept sin egen mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et knivdrap som har rystet Danmark både i forhold til måten det ble utført på og detaljer som har kommet fram under rettssaken i Hjørring, endte i dag med fellende dom for begge de tiltalte.

En 16 år gammel dansk jente og en 13 år eldre mann ble dømt for drap på jentas 40 år gamle mor. Datteren ble dømt til ni års fengsel og 29-åringen til 13 år.

Mannen, som er irakisk statsborger, er også dømt til utvisning fra Danmark for alltid.

Begge anket.

Det var 8. oktober i fjor at kvinnen ble kvestet og drept av en rekke knivstikk mens hun sov hjemme i sin egen seng i Kvissel ved Fredrikshavn nord i Danmark.

Både jenta, som var 15 år da drapet skjedde, og 29-åringen, som er irakisk statsborger og blir omtalt i danske medier som jentas ekskjæreste, har gitt forskjellige forklaringer fram mot rettssaken.

Komplisert mor - datter
Den kriminelle lavalder i Danmark er 15 år, som i Norge.

Drapstiltalte fortalte selv i retten om et komplisert forhold til sin mor.

Tvillingsøsteren sa i sin forklaring at forholdet var så konfliktfylt at hun for sin del flyttet hjemmefra et par måneder før drapet.

Mislikte innvandrervenner
- De kranglet hele tiden om folkene hun var sammen med. Mor mislikte sterkt at hun holdt seg med eldre gutter og menn generelt og innvandrere spesielt, sa tvillingsøsteren i sin vitneforklaring.

I retten forklarte den drapstiltalte 16-åringen at hun hadde sett på IS-videoer med halshogging, da hun ble spurt hva hun hadde gjort timene før drapet.

- Er du muslim, spurte aktor.

- Ne, men jeg hadde flere innvandrervenner enndanske venner. Derfor begynte jeg å interessere meg for islam for ikke å virke som en outsider hos mine venner, svarte 16-åringen, ifølge bt.dk.