Feriesjokk:

- Sa jeg var for stor

Reisebloggeren Kirsty Leanne (29) fikk seg et sjokk da hun nylig var på Bali. Ifølge hotellet var hun for stor og tung for flere av fasilitetene.

REISEGLAD: Kirsty har et hjerte for reising. På Instagram og Tiktok deler hun sine opplevelser som «plus size-traveler». Foto: Jam Press.
REISEGLAD: Kirsty har et hjerte for reising. På Instagram og Tiktok deler hun sine opplevelser som «plus size-traveler». Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert

Den reiseglade bloggeren og influenseren Kirsty Leanne fra Shropshire i England føler seg skuffet etter å ha blitt fortalt av hotellpersonale at hun er for stor for fasilitetene deres.

Den 29 år gamle kvinnen deler regelmessig reisetips for personer med større kropp på Instagram og TikTok med sin «Plus Size Traveler»-bruker.

For tung og stor

Det var tidligere denne måneden at Leanne reiste til Bali, som hun i sine sosiale medier sier hun hadde gledet seg til lenge.

Oppholdet ble imidlertid litt annerledes enn først tenkt:

Vel framme på hotellet ble hun nemlig fortalt at hun grunnet sin kroppsvekt ikke kunne være i badekaret samtidig med venninnen sin.

- De sa jeg var for stor for fasilitetene, sier Leanne i en Tiktok-video.

Hun fikk også beskjed om at hun var for stor og tung for hotellets hengekøyer og husker, sier hun videre.

Leanne delte klippet med sine følgere i et forsøk på å advare andre om vektgrenser på reiser, sier hun til nyhetsbyrået Jam Press.

Videoen fikk over 4,5 millioner visninger og over en halv million likes.

Reaksjonene var imidlertid godt blandet:

«Dette burde være din wake up call til å bli slankere», skriver en. «Dette er din egen skyld», kommenterer en annen, hvorpå en tredjepart supplerer: «Hvis ikke dette er en vekker for deg, så vet ikke jeg!».

Mange tar likevel til orde for å støtte Leanne, og berømmer at hun tar opp temaet.

«Jeg ante ikke at vektgrense var en greie. Takk!», skriver en følger.

Leanne har lagt ut flere videoer den siste tida om Bali-reisen og vektgrensene:

@kirstyleannetravels A classic example of why it’s important to do your research as a plus size traveller! Usually this is something I’d check before booking but I was so distracted by the good reviews, that it didn’t even cross my mind. It’s also a great example of why having weight limit info easily accessible on your website would be helpful to so many people… 👀❤️🥰 #plussizetravel #plussizetraveltoo #plussizetraveltok #travellingwhilefat #travellingwhileplussize #bali #balitravel #hotel #plussizebabes ♬ Wildest Dreams - Duomo

Surt og skuffende

Leanne sier til Jam at hun forstår og aksepterer at hotellets fasiliteter ikke passer henne. Men det var likevel surt og skuffende, forteller hun:

- Badekarene, huskene og hengekøyene var en stor grunn til at jeg booket nettopp dette hotellet. Da er det klart at det er litt skuffende at jeg tydeligvis er for tung.

Hun forteller at hun fikk lov til å bruke badekaret alene, men at de ikke kunne gi henne en eksakt vektgrense. Derfor turte hun ikke bruke det, heller:

- Jeg var livredd for at noe skulle skje, sier hun til nyhetsbyrået.

Til tross for at Leanne kaller opplevelsen et feriesjokk i sine sosiale medier, er hun egentlig ikke overrasket, sier hun videre:

- Jeg er egentlig bare irritert på meg selv for at jeg ikke sjekket dette grundig nok. Vanligvis gjør jeg en nokså dyp research, men denne gangen ble jeg nok blendet av alle de gode anmeldelsene.

Ønsker mer informasjon om vektgrenser

Selv om oppholdet ble noe amputert, skryter Leanne av hotellet og reisen generelt. Hun sier det var et fantastisk sted, og at hun er storfornøyd med reisen tross alt.

- Personalet var hyggelige og respektfulle, og jeg har ikke noe problem med det som ble sagt personlig sett - jeg skulle bare vektgrenser var et mer tilgjengelig og tydelig tema når man bestiller reiser.

Leanne legger til at hennes opplevelse er nok et eksempel på at det snakkes for lite om problemene «pluss size»-folk har.

- Dette er mye av grunnen til at jeg driver Plus Size Traveler- sidene mine. Jeg vil at folk skal lære av mine feil og slippe å begå dem selv, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer