Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så Jonas søndag morgen

HEMSEDAL (Dagbladet): To nye observasjoner av Jonas Fredbo (16) søndag morgen gjør at politiet går ut med nye etterlysninger. I går ble også Kripos koplet inn i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to unge mennene som ble etterlyst i går, har meldt seg og er sjekket ut av saken.

Nå oppfordrer politiet folk som har sett en høy mann i Hemsedal ved tretida natt til søndag, eller seinere på morgenen samme dag, om å melde seg.

Politiet ber også publikum som opplevde unaturlig aggresjon, grov vold eller andre truende situasjoner fra vakter, ungdom eller ungdomsgjenger om å melde seg.

Tidligere på kvelden var to ungdomsgjenger i sammenstøt med kniver og balltre som våpen. Politiet skal ha hatt kontroll over ungdommene utover natta, men er interessert i opplysninger.

Nye observasjoner

Sentralt i etterforskningen er også to nye vitneobservasjoner.

  • En person, som etter vitnets beskrivelse kan ha vært Jonas, er sett gående langs riksvei 52 etter at han sist ble sett av en vakt kl. 02.00 natt til søndag.
  • En person beskrevet som «en veldig høy gutt» (Jonas er 197 cm) ble også sett av en vaktmann i sentrum ved 05.00- 05.30-tida.

Leteaksjonen er avsluttet, og fra i dag jobber ei etterforskningsgruppe på ni personer, bistått av Kripos, med å systematisere alle opplysninger rundt Jonas' forsvinning.

- Etterforskningen rettes nå mot en antatt straffbar handling. Saken er fremdeles et stort mysterium, sier etterforskningsleder Petter Solberg til Dagbladet.

Nye turer

Jonas Fredbo var selv arrangør for ungdomsbussturen fra Larvik til Hemsedal sist helg. Turen ble arrangert av selskapet Skandinaviske skireiser. Selskapet vil fortsette å arrangere turer til Hemsedal, og møter kritikk fra enkelte skoler i Buskerud som har advart sine elever mot å delta på disse turene.

Hele Norges coronakart