Så kamerat bli påkjørt av lastebil

De tre barna sto i veikanten og ventet på skolebussen da lastebilen kom kjørende. 8-åringen er fraktet fra Spydeberg til Ullevål med luftambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den åtte år gamle gutten sto med to jevnaldrende barn langs riksvei 202 ved Hovs plass i Østfold-kommunen. Politiet fikk meldinga rett etter påkjørselen i 07.45-tida, og rykket umiddelbart ut til Lysernveien.

- Lastebilsjåføren forteller at gutten hadde beveget seg et stykke ut i veibanen da han kom kjørende. Vi vet ikke sikkert, men tror dette er årsaken til påkjørselen, sier politibetjent Terje Johansen ved Spydeberg lensmannskontor.

Det er ingen bussholdeplass på stedet. Ungene står i veikanten og venter på skolebussen.

I 08.30-tida ble gutten fraktet fra ulykkesstedet med luftambulanse. Politiet har ennå ikke fått noen tilstandsrapport fra Ullevål sykehus. På åstedet ble det fastslått lårbensbrudd og sårskader. Skadene skal ikke være livstruende.

- Sjåføren var preget av hendelsen, men tok det med fatning, sier Johansen til Dagbladet.no.

De hadde en samtale med 49-åringen før han kjørte videre, og håper på å få avhørt ham i morgen tidlig. De to barna som ble vitne til påkjørselen ble raskt tatt hånd om av sine foreldre. 8-åringens far var på stedet da politiet ankom.