EN PERSON OMKOM: En 30 år gammel mann omkom i snøskredet i Lunheim i Troms i dag. Store redningsmannskaper kom til, men det var ikke mulig å berge livet til mannen . Foto: Guttorm Pedersen
EN PERSON OMKOM: En 30 år gammel mann omkom i snøskredet i Lunheim i Troms i dag. Store redningsmannskaper kom til, men det var ikke mulig å berge livet til mannen . Foto: Guttorm PedersenVis mer

Så kameraten ble tatt av skredet

Forsøkte å redde vennen, men var ikke mulig å berge livet til skikjøreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som var i midten av 30-årene, ble tatt av snøskred sør for et steinbrudd ved Lunheim i Tromsø.

- Det var to kamerater som kjørte sammen. Han som ble tatt av skredet, kjørte først. Kameraten så det som skjedde og brukte peileutstyr og forsøkte kameratredning, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB.

Erklært død Han sier at den andre skiløperen gjorde det rette ved å varsle raskt og forsøke kameratredning. Men selv om mannen raskt ble gravd ut av skredet, mistet han livet og ble erklært død av lege på stedet etter at det var forsøkt livreddende hjerte- og lungekompresjon.

Det ble først meldt at flere personer kunne vært tatt av skredet, men det var bare mannen i 30-årene som ble tatt.

Snøskredet gikk klokken 12.30. I tillegg til politiet rykket leger, helikoptre, hunder og andre frivillige ut til stedet da meldingen om skredet kom.

Skredfare - Det har vært et svært vanskelig redningsarbeid, med dårlig sikt og mye snø. Det er svært bratt i området, sier innsatsleder Espen Wang.

Ifølge varslingstjenesten Varsom.no er det betydelig skredfare i Tromsø søndag og mandag. Dette betyr at det er generelt ustabile forhold i området, og at det skal lite til for å utløse et skred.

Nordlys melder at en 23 år gammel kvinne omkom i det samme området i 2009. Totalt har ti mennesker mistet livet i snøskred i Troms det siste året.
(NTB)