Så kameratene styrte i døden

Et arbeidslag sto på flyplassen på Stord og skulle hjem på ferie til Danmark. I stedet ble de vitner til at arbeidskameratene deres styrtet i døden. Åtte danske arbeidere og piloten omkom i tragedien på Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte danske arbeidere og piloten omkom i flammehavet da det danske Cessna 402-fly styrtet på Sørstokken flyplass på Stord. På flyplassen sto sjokkerte arbeidskamerater og så flystyrten.

- Disse får nå krisehjelp. De er tatt hånd om av den lokale helsetjenesten og Aker Stord. Det sier redningsleder Ola Vaage ved hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet: på nettet.

Politiadjutant Berit Johansen Sangolt ved Hordaland politidistrikt sier til Dagbladet :på nettet at hun ikke vet hvor mange danske arbeidere som så flystyrten. Men etter det Dagbladet erfarer var det nærmere ti personer.

- Resten av danskene som kom til Norge i går for å jobbe på skipsverftet Aker Stord har blitt varslet om ulykken, og fått beskjed om å ringe hjem til Danmark og varsle sine familier, sier Johansen Sangolt.

Tok fyr

Danske luftfartsmyndigheter opplyser at det var åtte personer i tillegg til piloten om bord i flyet. Foreløpig er åtte personer funnet omkommet.

Charterflyet var det andre av to Cessna-fly med arbeidere som skulle på jobb for Aker Stord etter en frihelg i Danmark.

Informasjonssjef Alf Terje Myklebust ved Aker Stord sier at flyet ikke var leid av dem.

-Underleverandørene henter ofte sjøl inn folk med charterfly.

Det er opprettet en krisetelefon for pårørende på telefonnummer 55 21 69 64.