- Så kom vi hjem. Morfar døde og mye ble forandret

Knut Nikolai T. Ugland (24) og Ellen Ugland var innstilt på å hedre Johan J. Ugland siste vilje.

BAR KISTEN:  Knut Nikolai T. Ugland (helt til høyre) bar Ellen Uglands kiste i begravelsen i dag sammen med Tobias Dahl-Pedersen, Øystein Beisland, Trond Dahl-Pedersen, Christoffer Gundersen og Halvor Ribe.   Foto: Sondre Holvik
BAR KISTEN: Knut Nikolai T. Ugland (helt til høyre) bar Ellen Uglands kiste i begravelsen i dag sammen med Tobias Dahl-Pedersen, Øystein Beisland, Trond Dahl-Pedersen, Christoffer Gundersen og Halvor Ribe. Foto: Sondre HolvikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ellen Kristin Dahl-Pedersen holdt en gripende minnetale for tanten i Ellen Ugland begravelse i dag.

Niesen har, sammen med Knut Nikolai T. Ugland, hatt hovedansvaret for begravelsen. De to er også Ellen Uglands arvinger.

Knut Nikolai T. Ugland har arvet hele Ugland rederiet. Gjennom Ellen Kristin Dahl-Pedersen ville også han si noen ord.

- Knut (Nikolai Ugland red anm. ) og Ellen har alltid hatt et nært forhold. Knut har bedt meg framheve følgende med hans egne ord: «Ellen har betydd svært mye for meg og har alltid vært en god støttespiller, slik hun var for morfar. Det var viktig for henne at vi skulle ha det fint sammen med ham, og hun la alltid til rette for det. Da jeg var liten, skjemte Ellen meg bort og passet på meg».

Mistet dem begge
Videre fortalte han om ferier med morfaren og Ellen.

- Ellen var et menneske man kunne snakke med om så mangt, hun hadde allsidige interesser og fulgte med på det meste. Jeg har vært på mange reiser med henne og morfar, og da sørget hun alltid for at vi bodde i nærheten av en golfbane slik at morfar og jeg kunne spille golf. På vår siste reise sammen var vi i Arizona. Der var det først møter, deretter deltok Ellen på et malerkurs, mens morfar og jeg spilte golf. Vi hadde det fint og snakket mye sammen på den reisen.

- Så kom vi hjem. Morfar døde og mye ble forandret. Etter at han gikk bort støttet Ellen meg. Samtidig forsøkte jeg å hjelpe henne, for jeg visste at hun hadde det vondt. Ellen og jeg var helt samstemte og enige om hvordan vi skulle forholde oss til fremtiden,. vi skulle klare dette sammen og hedre morfars siste vilje. Nå har jeg mistet dem begge og må klare denne oppgaven uten Ellen. Takk Ellen for alt du var for meg.

Bar kisten Knut Nikolai, som er utpekt til å bære videre Ugland-rederiet, gikk fremst i rekken av kistebærerne.

De andre kistebærerne var Tobias Dahl-Pedersen, administrerende direktør Øystein Beisland i Uglands rederi, Trond Dahl-Pedersen, Christoffer Gundersen og Halvor Ribe. Sistnevnte er viseadminstrativ direktør i rederiet.

Med et sammenbitt uttrykk satte Knut Nikolai Ugland seg inn i bilen sammen med Ellen Kristin Dahl-Pedersen etter at Ellen Ugland var gravlagt. De to var blant Ellen Uglands aller nærmeste pårørende, og kjørte sammen til rederiets lokaler for å delta i minnestunden.