Så kompisen dø i fjellveggen

En 30 år gammel amerikansk mann omkom under et hopp i Kjerag torsdag kveld. De tre hoppkompisene så ham slå i fjellveggen etter at skjermen ikke løste seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen hoppet sist i en gruppe på fire ved 17.30-tiden, skriver aftenbladet.no. De tre første hopperne så at mannen traff fjellveggen høyt oppe. Politiet fikk melding om ulykken klokka 19.30.

- Jeg kan bekrefte at avdøde er en 30 år gammel amerikansk statsborger. Vi snakker nå med kameratene hans for å få klarhet i hva som skjedde under hoppet, sier operasjonsleder Atle Skretting i Rogaland politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet tyder ubekreftede meldinger på at basehopperens fallskjerm ikke løste seg ut. Et redningshelikopter hentet ut mannen torsdag kveld.

Amerikaneren er den fjerde personen som omkommer i en basehopp-ulykke i Norge de siste to månedene. 23. juli skjedde den forrige dødsulykken i Kjerag, da en 37 år gammel amerikansk kvinne omkom under et basehopp.

3. september døde en russisk 27-åring under et basehopp i Nesset kommune i Møre og Romsdal. En uke tidligere omkom en 42-åring under et basehopp fra fjellet Hårstadnebba i Sunndal i samme fylke.

(NTB)