Så lang kan straffen bli

Korrupsjonsekspert mener Jensen kan komme til å sitte inne i fire til fem år.

ALVORSTYNGET: Erik Jensen og samboer Ragna Lise Vikre i Borgarting Lagmannsrett i dag før juryen skulle lese sin kjennelse i saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALVORSTYNGET: Erik Jensen og samboer Ragna Lise Vikre i Borgarting Lagmannsrett i dag før juryen skulle lese sin kjennelse i saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokka 13.00 ble det kjent at tidligere politimann Eirik Jensen ble kjent skyldig i grov korrupsjon, selv om han ble frikjent for narkotikainnførsel.

- Han har sluppet unna med det verste. I Norge er dommer for narkotikaforbrytelser og drap de strengeste. Jeg er glad for at han slapp på dette viktige punktet, men jeg mener han burde bli frikjent for begge deler, sier professor og korrupsjonsekspert Petter Gottschalk til Dagbladet.

Stemplet som korrupt

Høyeste straff for grov korrupsjon, er ifølge Gottschalk, på mellom 8-10 år. Ifølge statistikk han sitter på, slipper de fleste ut etter å ha sittet inne halvparten av tida.

- Jeg tror han vil komme til å sone mellom fire til fem år. Med tanke på hans innsats i oslo-politiet er det å bli stemplet som korrupt likevel vanskelig å leve med, sier Gottschalk.

Korrupsjonseksperten mener også at politiets arbeid mot gjengkriminalitet og narkotika er blitt vanskeligere etter Jensen-saken.

Politiets jobb blir vanskeligere

Ifølge Gottschalk ble politiets arbeid med informanter vanskeligere allerede da Jensen ble pågrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer