- Så lenge det er dialog er det håp

Håp om ny mekling for å få slutt på streiken.

HÅP: LO-leder Roar Flåthen håper på snarlig løsning av streiken i offentlig sektor. Kravet er at arbeidstakerne må minst 4 prosent lønnsøkning. Foto: Christian Roth Christensen / DAgbladet
HÅP: LO-leder Roar Flåthen håper på snarlig løsning av streiken i offentlig sektor. Kravet er at arbeidstakerne må minst 4 prosent lønnsøkning. Foto: Christian Roth Christensen / DAgbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Partene er i samtaler. Så lenge det er dialog, er det håp. Ut over det må mekleren vurdere om det er grunnlag for mekling, sier LO-leder Roar Flåthen. Han gikk tilfeldigvis forbi da partene i statsoppgjøret gikk inn til nytt sonderlingsmøte hos riksmekler Kari Gjesteby i går.Flåthen har gjort det klart at statsminister Jens Stoltenberg må komme på banen med mer penger for å løse flokene som førte 50 000 offentlig ansatte ut i streik. Meldingen ser ut til å ha blitt mottatt. I alle fall innkalte riksmekler Kari Gjesteby til sonderingsmøte i går morges. Sonderingene førte til møter og nye kontakter, men ikke til ny mekling.Klokka 17 i ettermiddag ble partene innkalt til nye møter. På spørsmål om det er kommet mer penger på bordet, svarte Unio's forhandlingsleder Arne Johannessen:- Vi skal nå ha en samtale, men jeg har ingen peiling på om det blir mekling. Det ligger i sakens natur at så lenge vi snakker sammen, betyr det jo at vi har noe å snakke om, sa Johannessen.

Streiken fortsetter Streiken fortsetter uansett til det eventuelt er meklet fram et resultat, blir det understreket overfor Dagbladet.Verken riksmekler Kari Gjesteby eller fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud vil kommentere om staten vil øke tilbudet om en ramme på 3, 96 prosent, som arbeidstakerorganisasjonene gikk til streik. Uvisst Det er partene i oppgjøret for de ansatte i staten som er i kontakt. I kommunestreiken er det så langt ikke tatt noe initiativ.  Streiken i offentlig sektor omfatter flere enn 50.000 arbeidstakere. - Jeg vil ikke spekulere om hva som skjer. Jeg aner ikke hva som skal legges fram, men vi merket oss jo at det kom interessante tall for lønnsutviklingen i industrien i går. De viser at vi har truffet bedre med anslagene enn regjeringen har gjort, sa Unios Arne Johannessen i forkant av møtet i morges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer