<strong>UT PÅ TUR:</strong> Det blir minusgrader en stund til over hele landet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet
UT PÅ TUR: Det blir minusgrader en stund til over hele landet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet Vis mer

Så lenge holder kulda seg

Mildværet er på vei, men kulda holder seg litt til. Noen steder i landet vil få store snømengder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge meteorologene på Twitter fikk Hedmark og Oppland de fem laveste temperaturene i landet natt til i dag. Folldal i Hedmark fikk sprengkulde med - 31,6 grader. Tynset, Drevsjø, Leirflaten og Rena flyplass fikk også rundt 30 minusgrader i natt, men nå ser temperaturene ut til å endre seg.

- Det ser ut som om den kaldeste tida er forbi. De veldig kalde temperaturene i indre strøk på Østlandet vil ikke fortsette da det blir overskyet, sier Håvard Thorset, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

De kaldeste natt-temperaturene vil ligge på mellom 10 og 20 minusgrader natt til torsdag.

Store mengder snø

I løpet av dagen i dag vil det skye til på Østlandet og Sørlandet. Ifølge meteorologen vil det komme nedbør i form av snø i disse områdene de nærmeste dagene. Over hele Østlandet vil snøen først og fremst komme torsdag og fredag. Ifølge meteorologen vil det komme mellom 5-10 centimeter.

- Snøen kommer innover Sør-Norge i dag. Det blir litt snø på sørlandet, men mesteparten kommer i Telemark. De neste dagene kommer det mye snø i de sørligste delene av Telemark og i Aust-Agder. Her vil det komme mellom 30 og 40 centimeter. Vi har sendt ut gult farevarsel for området da det kan bli vanskelige kjøreforhold og trafikale problemer, sier Thorset.

Selv om været blir mildere vil det kalde været holde seg en stund til over hele landet de nærmeste dagene og gjennom helga.

SNØ: Hele 1200 lass med snø ble kjørt vekk fra Oslos gater i forrige uke. Hvor havner snøen? Bymiljøetaten forklarer. Video: Bymiljøetaten i Oslo kommune. Vis mer

- Temperaturene vil være på minussida, men helt ytterst på kysten på sørlandet kan det komme våt snø, sier meteorologen.

Kaldt og klart

I løpet av torsdag stiger temperaturene på Østlandet.

- Det blir mellom 0 og 10 minusgrader de fleste steder fram tilogmed lørdag. I eksempelvis Oslo vil temperaturene stige til mellom 2-3 minusgrader fredag og lørdag, sier Thorset.

Vestlandet og Nord-Norge vil få oppholdsvær i dagene fremover og gjennom helga.

- Det blir opphold på hele vestlandet og forholdsvis kjølig, men det er mulig det blir et par plussgrader mot kysten. Minusgradene vil variere, men kan bli liggende på rundt minus 10 grader lenger inn i landet på Vestlandet, sier Thorset.

Slik værsituasjonen er nå blir det mye oppholdsvær i Trøndelag og Nord-Norge.

- Det ser tørt ut resten av uka og gjennom helga. Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge vil få opphold og perioder med sol. Det blir forholdsvis kjølig og temperaturene vil ligge godt på minussida, men vil variere fra innlandet og kysten.

Usikre værprognoser

Ifølge meteorologen er værprognosene for neste uke usikre.

- Det ser ikke ut til at det er massivt mildvær på vei, men mot slutten av neste uke ser det ut som om mildere luft er på vei mot land fra sør-vest. Det betyr plussgrader på Vestlandet i stor grad. På Østlandet kan det hende det fortsatt vil være minusgrader. Det kommer an på hvilken retning lavtrykkene tar, sier Thorset.

Mot slutten av neste uke ser det også ut til at det vil komme små mengder med nedbør.

- Den kan komme som regn på kysten på Vestlandet og som snø i indre strøk på Vestlandet og Østlandet, sier Thorset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer