Så liket brenne

SVINESUND (Dagbladet.no): Flere vitner så bålet på plassen der det forbrente liket ble funnet. Politiet har bedt norske Kripos om ID-hjelp mens de venter på obduksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tidlig var det brente liket en like stor gåte for politiet i Sverige som har svært lite å gå etter.

- Vi har ikke hatt noen utvikling i saken, og i dag skjer det neppe noen ting. Vi venter på obduksjonen som først er ferdig om noen dager, sier vaktleder Arne Burman i Strømstad-politiet.

En av hovedteoriene til etterforskerne er at gjerningsmenn fra Norge kan ha krysset grensa for å kvitte seg med liket. Kripos er bedt om å bistå i identifiserings-arbeidet.

- Det norske politiet skal undersøke om den drepte kan være savnede nordmenn, sier Burman til Dagbladet.no.

- Vi vil innhente opplysninger som svenskene trenger, men vil ikke sende folk til Strømstad for å bistå, sier Kripos-vaktleder Philip Fossnes.

Bare seks kilometer inn i Sverige fra grensepasseringen ved Svinesund ble det groteske funnet gjort ved et øde grendehus - ved sørgående kjørebane på E6.

Seint søndag kveld har ukjente gjerningsmenn, antakeligvis i bil, kjørt av E6 og opp på grusplassen ved Hogdals bygdegård.

I ly av mørket drepte de eller dumpet en allerede død mann på grusplassen 30 meter fra E6. Deretter dynket de liket med en brennbar væske og tente på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer