Så Linda etter forsvinningen

MELØY/OSLO (Dagbladet): Den savnede Meløy-jenta Linda Didriksen ble sett av to personer etter at hun gikk hjemmefra torsdag ettermiddag. Politiet frykter at hun har vært utsatt for en kriminell handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Didriksen (18) ble observert ikke langt fra hjemstedet sitt torsdag ettermiddag, etter at hun gikk hjemmefra for å gå på kiosken. Da var 18-åringen på vei mot et skogområde like ved. Siden har ingen sett henne.

- Begge observasjonene er av en person som stemmer med signalementet på Linda Didriksen, sier politiadvokat Merethe Ranum.

Torsdag kl.15.30 gikk Linda ut for å gå på kiosken. Hun kom aldri dit. Politiet vurderer å oppgradere forsvinningen til en kriminalsak, og letemannskaper og politi har trålet skogen rundt Ørnes etter jenta.

- Vi kan stå overfor en kriminalsak, men håper fortsatt at jenta kommer til rette. Hun la igjen pengeboka og mobiltelefonen hjemme da hun gikk ut, opplyser politiavdelingssjef Svein Sørmo ved Bodø politidistrikt.

Kiosken heter Havna gatekjøkken, og ligger i Ørnes sentrum. Linda hadde 600 meter å gå langs veien, men kan ha tatt en snarvei.

Rolig og glad

Linda Didriksen er avgangselev ved Meløy videregående skole på Ørnes, og har deltatt i russefeiringen som sine medelever. 18-åringen går i samme klasse som kjæresten.

Venninnene hennes skal ikke ha oppfattet noe unormalt ved Linda i tida før hun forsvant:

- Jeg var på besøk sammen med Linda hos felles kjente onsdag. Da var hun akkurat som vanlig, forteller venninna Heidi Ruud.

Hun beskriver Linda som rolig, glad og absolutt ingen type til å stikke av.

- Vi var ute og lette etter henne alt torsdag kveld. Jeg tror ikke forsvinningen har gått ordentlig opp for meg. Ennå håper jeg hun skal dukke opp igjen, sier Heidi.

I morgen setter klassekameratene seg på skolebenken for å få den siste undervisninga før muntlig eksamen. De håper Linda da er sammen med dem.

Store ressurser

Over 70 letemannskaper fra Heimevernet, Røde Kors og frivillige var i hele går ute og lette etter 18-åringen.

I dag ble leteaksjonen kraftig utvidet. Det vil blant annet bli gjennomført en dør-til-dør aksjon i hele tettstedet Ørnes, som har drøyt 2000 innbyggere.

13 polititjenestemenn fra Bodø, Meløy og Gildeskål jobber med saken. Seks dykkere trålet hele strandlinja, og et Sea King-helikopter lette fra lufta med varmesøkende kamera. Tre hunder ble satt inn.

Linda Didriksen, opprinnelig fra nabokommunen Rødøy, er 170 cm høy og slank, har farget hår og brune øyne. Hun var iført grå ytterjakke, svart joggebukse med grønne striper og grå joggesko da hun forsvant. Muligens hadde hun med en liten, mørk bag.

SAVNET: Linda Didriksen (18) er savnet siden hun forlot hjemmet sitt torsdag ettermiddag.