Så Lindas samboer på funnstedet

Et nytt vitne så bilen til Lindas samboer på stedet hun ble funnet drept. Sjåføren i bilen prøvde å skjule ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitnemålet til Bjarne Breivik (58) er en av hovedgrunnene til at retten har lyst til å se nærmere på noen av stedene de besøkte under forrige befaring.

Bjarne Breivik dukket opp som et overraskende vitne mot slutten av saken. Hans vitnemål styrker politiets hypotese om at den tiltalte 21-åringen brukte morgentimene den 1. juni 2000 til å kvitte seg med liket av sin samboer Linda Didriksen.

Reagerte på bil

I retten forklarte Breivik at han kjørte forbi både Spildervika, der tiltalte bodde, og avkjørselen til Storvikskaret der Linda ble funnet død om morgenen den 1. juni.

Begge steder så han en blå bil som han mener stemmer med biltypen tiltalte disponerte på den tiden. Han reagerte på at bilens bakrute var tildekket, og Breivik fikk også inntrykk av at sjåføren prøvde å gjemme ansiktet sitt.

Breivik syntes det hele var såpass underlig at han bestemte seg for å huske det han observerte.

Ved avkjørselen til Storvikskaret fikk han i et kort øyeblikk se fjeset på sjåføren. I retten erklærte han seg 99 prosent sikker på at det var den drapstiltalte samboeren han så.

Kan avgjøre rettssaken

Dersom retten fester lit til dette vitnemålet, kan det bli avgjørende for sakens utfall. Tiltalte har forklart at han lå og sov i leiligheten sammen med Linda hele denne morgenen og formiddagen og at Linda ikke forsvant før om ettermiddagen samme dag.

Aktoratet mener at Linda ble drept i parets felles leilighet, og fraktet vekk i det tidsrommet Breivik gjorde sine observasjoner.

Etter Breiviks vitnemål ønsker Salten tingrett å se de aktuelle områdene en gang til. Derfor skal retten på tur til Meløy og Gildeskål onsdag. Det er ventet at retten tar pause torsdag og fredag, mens prosedyrene begynner mandag 17. februar.

(NTB)

BEFARING:</B> Retten har allerede vært på befaring i Storvikskaret der Linda ble funnet. Nå vil retten se funnstedet en gang til.
FATTET MISTANKE: Lindas bror Kenneth Didriksen og resten av Lindas familie fattet mistanke til samboeren fordi han oppførte seg rart og ikke lette etter sin gravide kjæreste.