Ny rapport viser store forskjeller:

Så lite leser norske studenter: - Varsellampene bør blinke

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø synes det er for store forskjeller i studentenes tidsbruk på studiene.

STUDENTER: Hvor mange timer i uka hver student bruker på studiene varierer i stor grad, viser ny rapport. Foto: NTB Scanpix
STUDENTER: Hvor mange timer i uka hver student bruker på studiene varierer i stor grad, viser ny rapport. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Studiebarometeret viser at det er store forskjeller på hvor mange timer studentene bruker på studiet sitt. Over 30 000 studenter har svart på undersøkelsen.

Studentene ble bedt om å oppgi antall timer per uke, i gjennomsnitt hittil i studiet, de bruker på:

  • Læringsaktiviteter organisert av institusjonen (inkludert all undervisning og veiledning samt praksis hvis relevant).
  • Egenstudier (lese pensum, gjøre oppgaver, delta på kollokvier og annet gruppearbeid).
  • Betalt arbeid

I 2018 rapporterte studentene at de i gjennomsnitt brukte 16,2 timer per uke på organiserte læringsaktiviteter og 18,8 timer per uke på egenstudier. Gjennomsnittlig antall timer brukt totalt på faglig arbeid var 34,5. På betalt arbeid rapporterte studentene at de i gjennomsnitt brukte 7,9 timer per uke.

Et av resultatene som vekker oppsikt er at tannlegestudentene oppgir å bruke nesten dobbelt så mye tid på studiene som sosiologistudentene; 47,7 timer i uka mot 25,2.

Politi og medisin rapporterer 45 timer i uka, arkitektur 44 timer og farmasi 43 timer. De fem utdanningstypene med lavest faglig tidsbruk ligger alle under 30 timer i uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer