Utbrudd i Nordre Follo

Så mange er vaksinert i de rammede kommunene

FHI vurderer endringer i vaksinerekkefølgen. Byrådsleder Raymond Johansen kommer med innstendig bønn.

VURDERER ENDRINGER: FHI vurderer justeringer i vaksineprogrammet etter utbruddet av den muterte coronavarianten i Nordre Follo. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VURDERER ENDRINGER: FHI vurderer justeringer i vaksineprogrammet etter utbruddet av den muterte coronavarianten i Nordre Follo. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag morgen innførte regjeringen de strengeste tiltakene siden 12. mars i totalt ti østlandskommuner, for å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo.

De nye tiltakene gjelder for kommunene Enebakk, Frogn. Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Restriksjonene vil gjelde til og med 31. januar, men om man ikke lykkes må folk være forberedt på mer inngripende tiltak over tid, sa Bent Høie under en pressekonferanse lørdag morgen.

Han understreket også at folk ikke må dra til nabokommunen for å benytte seg av tilbud som er stengt i deres egen hjemkommune.

- Jeg vil innstendig be alle som bor i området om å ikke reise til andre områder for å benytte seg av tilbud som er stengt i egen kommune. Alt dette gjør vi for å hindre smitte, sa Høie.

Vurderer endringer i vaksineprogrammet

FHI-direktør Camilla Stoltenberg opplyste under pressekonferansen at instituttet lørdag skal vurdere endringer i vaksineprogrammet som følge av utbruddet.

- I første omgang i går vurderte vi om det er hensiktsmessig om vi skal gjøre ringvaksinering. Det vil være effektivt om vi kan finne utbruddet innenfor en liten geografisk grense, sa Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer