Så mann med spade

Samme ettermiddag som Gry Hosein forsvant, så et ektepar en mann med spade i nærheten av grustaket i Trommedalen utenfor Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen spadde i jorda 15-20 meter fra der han hadde parkert bilen. Jeg reagerte først på måten kjøretøyet, en eldre Opel stasjonsvogn, sto parkert på. Den hadde fronten ut mot veien, og bakluka var åpen. Jeg og kona kommenterte at det var en underlig parkering, forteller Dag Sjøblom (55) til Aftenposten.

Ekteparet fra Larvik var på vei hjem fra familiebesøk på Klovholt da de så personen i grustaket klokka 15.15. Tidpunktet er Sjøblom sikker på, ettersom han ville rekke tippekampen klokka 16 og stadig tittet på klokka. Han sier at mannen med spaden kastet et blikk etter dem da de passerte, som for å sjekke om de stoppet.

Ifølge Aftenposten er politiets teori at ekteparet har observert drapssiktede Gamal Hosein mens han var i ferd med å gjemme liket av kona Gry, eller var iferd med å lete etter et sted å grave henne ned.

Etterforskningsleder, politiadvokat Jon Harald Borgen, betegner observasjonen fra ekteparet Sjøblom som «svært interessant» og at politiet vil følge opp med grundig søk på stedet. Utover det vil han ikke de enkelte vitneobservasjonene.

Politiet i Skien har nå i alt fire vitneobservasjoner av det de mener kan være en eldre Opel stasjonsvogn i området rundt sandtaket. De mener Gamal Hosein fraktet liket av sin kone fra Faregrillen i Skien til Trommedalen utenfor byen en gang før klokka 16 lørdag 13. januar.