- Så mannsperson ligge på bakken med foldede hender

Det forteller Securitas-vakt som kjørte over Breviksbrua i tidsrommet da Linn Madelen Bråthen (33) døde.

PÅ VEI MOT BRUA: Her er Linn Madelen Bråthen og ekspolitimannen på vei mot Breviksbrua minutter før den 33-årige Stathelle-kvinnen døde natt til 3. august i fjor. Foto: POLITIET, PRIVAT
PÅ VEI MOT BRUA: Her er Linn Madelen Bråthen og ekspolitimannen på vei mot Breviksbrua minutter før den 33-årige Stathelle-kvinnen døde natt til 3. august i fjor. Foto: POLITIET, PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): - Jeg ser kvinnen stå ved gangveien, en mannsperson ligger foran henne med foldede hender. Hun ser oppgitt og lei seg ut.

Det forteller en 33-årig Securitas-vekter som flere ganger kjørte over Breviksbrua i tidsrommet da Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august i fjor. Det er på det rene at den nå tiltalte ekspolitimannen var sammen med henne på brua - det som er uklart, er hva som skjedde.

- Veldig dårlig stemning Securitas-vekteren sier mannen på bakken - på begynnelsen av brua på Stathelle-sida - etter hvert reiste seg opp og gned seg i ansiktet, før han og kvinnen gikk videre.

- De går og holder rundt hverandre, det virker som om ting er bedre. Men alt i alt virker det som om det er veldig dårlig stemning, sier han.

Vekterens forklaring underbygges av en 23-årig dørvakt som kjørte over brua i sammme tidsrom.

- Mannen ligger på magen, det ser ut som om han er full. Kvinnen går ned i knestående, og begge reiser seg. Jeg vurderte å stoppe, men slo det fra meg da de reiste seg, sier dørvakta.

Løy Ekspolitimannen løy først om at han i det hele tatt hadde befunnet seg på brua sammen med Bråthen. Etter at et overvåkingskamera viste de to på vei mot brua, innrømmet han falsk forklaring, men sier han prøvde å hindre henne i å hoppe fra brua.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer