- Så mannsperson ligge på bakken med foldede hender

Det forteller Securitas-vakt som kjørte over Breviksbrua i tidsrommet da Linn Madelen Bråthen (33) døde.

PÅ VEI MOT BRUA: Her er Linn Madelen Bråthen og ekspolitimannen på vei mot Breviksbrua minutter før den 33-årige Stathelle-kvinnen døde natt til 3. august i fjor. Foto: POLITIET, PRIVAT
PÅ VEI MOT BRUA: Her er Linn Madelen Bråthen og ekspolitimannen på vei mot Breviksbrua minutter før den 33-årige Stathelle-kvinnen døde natt til 3. august i fjor. Foto: POLITIET, PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Jeg ser kvinnen stå ved gangveien, en mannsperson ligger foran henne med foldede hender. Hun ser oppgitt og lei seg ut.

Det forteller en 33-årig Securitas-vekter som flere ganger kjørte over Breviksbrua i tidsrommet da Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august i fjor. Det er på det rene at den nå tiltalte ekspolitimannen var sammen med henne på brua - det som er uklart, er hva som skjedde.

- Veldig dårlig stemning Securitas-vekteren sier mannen på bakken - på begynnelsen av brua på Stathelle-sida - etter hvert reiste seg opp og gned seg i ansiktet, før han og kvinnen gikk videre.

- De går og holder rundt hverandre, det virker som om ting er bedre. Men alt i alt virker det som om det er veldig dårlig stemning, sier han.

Vekterens forklaring underbygges av en 23-årig dørvakt som kjørte over brua i sammme tidsrom.

- Mannen ligger på magen, det ser ut som om han er full. Kvinnen går ned i knestående, og begge reiser seg. Jeg vurderte å stoppe, men slo det fra meg da de reiste seg, sier dørvakta.

Løy Ekspolitimannen løy først om at han i det hele tatt hadde befunnet seg på brua sammen med Bråthen. Etter at et overvåkingskamera viste de to på vei mot brua, innrømmet han falsk forklaring, men sier han prøvde å hindre henne i å hoppe fra brua.

Politiet på sin side mener han lyver og bidro til venninnas død ved å kaste eller dytte henne utfor. 42-åringen er imidlertid ikke drapstiltalt, men tiltalt for å ha etterlatt Bråthen i en hjelpeløs tilstand.

Tidligere i dag har tre venninner av Bråthen forklart seg. Alle finner det svært usannsynlig at hun ville ta sitt eget liv. Ei 35-årig venninne setter dødsfallet i sammenheng med at Bråthen fortalte at hun ønsket å konfrontere ekspolitimannen med seksuelle tilnærmelser som hun ønsket å få slutt på.