SÅ ATTENTATMANNEN: 43-åringen som ble skutt utenfor sitt hjem, så den maskerte attentatmannen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SÅ ATTENTATMANNEN: 43-åringen som ble skutt utenfor sitt hjem, så den maskerte attentatmannen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Så maskert attentatmann etter å ha blitt skutt

Mann med finlandshette dukket ned bak et gjerde, forteller 43-åringen som ble skutt utenfor sitt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av politiets hovedteorier er at bakgrunnen for drapsforsøket på Kurland i Lørenskog kan være å finne i striden mellom MC-klubber.

43-åringen var i mange år medlem av Hells Angels, men har i høst frontet nystartede Gladiators MC i Drammen.

- Da han kjente at skuddet traff, snudde han seg og så en mann med finlandshette dukke ned bak et gjerde. Nå ber vi publikum om hjelp, sier lensmann Elisabeth Engen ved Lørenskog lensmannskontor til Aftenposten.no.

Politiet ber alle som var ute ved Kurland barnehage mellom 05.30 og 06.30 om å ta kontakt.

Spesielt ønsker politiet informasjon om føreren av en liten mørk personbil som sto i krysset Holenstien/Turstien etter 05.30, og en drosjesjåfør som ca. klokken 06.20 kjørte i retning fra Kurland mot Løvenstad.

I tillegg ønsker politiet å komme i kontakt med en kvinne som skrapet is av bilrutene før hun kastet noe i en søppeldunk og kjørte fra barnehagen mellom klokken 06.00 og 06.20.

43-åringen, som ble operert fredag, vil bli liggende på Oslo universitetssykehus Ullevål for ytterligere behandling til uken.

Mannen er avhørt, men dette har ikke brakt politiet noe nærmere svaret på hvem som skjøt.

- Totalt er 20 vitner avhørt, men ingen er så langt etterlyst i saken, sier Engen til avisen.

(NTB)