Så mye av Afrika er IKKE smittefarlig for ebola

Kartet er «en hendig guide for idioter».

TRE LAND TIL BEKYMRING: «Kartet mitt er ikke offisielt:) Grovt sagt peker det på at det er tre land å bekymre seg for - ikke alle sammen!», forklarer Anthony England, som laget kartet da han leste en sjokkerende nyhetssak fra USA. Illustrasjon: Anthony England.
TRE LAND TIL BEKYMRING: «Kartet mitt er ikke offisielt:) Grovt sagt peker det på at det er tre land å bekymre seg for - ikke alle sammen!», forklarer Anthony England, som laget kartet da han leste en sjokkerende nyhetssak fra USA. Illustrasjon: Anthony England. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående ebola-tragedien i Vest-Afrika beregnes å ha kostet omtrent 5000 mennesker livet, mens 13000 antas å ha smitten.

Likevel syntes den britiske kjemikeren Anthony England det fikk være måte på hysteri da han leste at ebola hadde ført til at amerikanske Susan Sherman sa opp lærerjobben.

Grunnen var Shermans årvisse tur til Kenya. Turen skapte ebolafrykt hos studenter, foreldre og lærerkolleger ved skolen hvor hun underviser i Kentucky - St. Margaret Mary - selv om det ikke er registrert et eneste tilfelle av ebola i Kenya.

Fikk nok av uvitenhet Nyheten inspirerte Anthony England til å lage et Afrika-kart som viser at bare tre land, Liberia, Guinea og Sierra Leone, i øyeblikket har registrert aktiv ebola-smitte fra det siste utbruddet.

I Shermans oppsigelse står det ifølge WLKY News at grunnen er misnøye med hennes årlige tur til Kenya hvor hun gjør arbeid som misjonær. Huffington Post melder at hun da hun kom tilbake ble bedt om å ta fri i 21 dager, og skaffe seg en legeerklæring før hun igjen kunne få undervise.

Overfor WLKY gir hun uvitenhet skylda for at hun sa opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer