Så mye av Afrika er IKKE smittefarlig for ebola

Kartet er «en hendig guide for idioter».

TRE LAND TIL BEKYMRING: «Kartet mitt er ikke offisielt:) Grovt sagt peker det på at det er tre land å bekymre seg for - ikke alle sammen!», forklarer Anthony England, som laget kartet da han leste en sjokkerende nyhetssak fra USA. Illustrasjon: Anthony England.
TRE LAND TIL BEKYMRING: «Kartet mitt er ikke offisielt:) Grovt sagt peker det på at det er tre land å bekymre seg for - ikke alle sammen!», forklarer Anthony England, som laget kartet da han leste en sjokkerende nyhetssak fra USA. Illustrasjon: Anthony England.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågående ebola-tragedien i Vest-Afrika beregnes å ha kostet omtrent 5000 mennesker livet, mens 13000 antas å ha smitten.

Likevel syntes den britiske kjemikeren Anthony England det fikk være måte på hysteri da han leste at ebola hadde ført til at amerikanske Susan Sherman sa opp lærerjobben.

Grunnen var Shermans årvisse tur til Kenya. Turen skapte ebolafrykt hos studenter, foreldre og lærerkolleger ved skolen hvor hun underviser i Kentucky - St. Margaret Mary - selv om det ikke er registrert et eneste tilfelle av ebola i Kenya.

Fikk nok av uvitenhet Nyheten inspirerte Anthony England til å lage et Afrika-kart som viser at bare tre land, Liberia, Guinea og Sierra Leone, i øyeblikket har registrert aktiv ebola-smitte fra det siste utbruddet.

I Shermans oppsigelse står det ifølge WLKY News at grunnen er misnøye med hennes årlige tur til Kenya hvor hun gjør arbeid som misjonær. Huffington Post melder at hun da hun kom tilbake ble bedt om å ta fri i 21 dager, og skaffe seg en legeerklæring før hun igjen kunne få undervise.

Overfor WLKY gir hun uvitenhet skylda for at hun sa opp.

Den dummeste skolen? På twitter oppgir Anthony England twitter-kontoen @JuryReporter som inspirasjonskilde til kartet. Der skrev Shannon Ragland nylig følgende om skolen hvor Susan Sherman var ansatt:

«Er St. Margaret Mary den dummeste skolen i Louisville?»

Kartet har på kort tid blitt gjengitt av en rekke nettsteder rundt om i verden. Ett av dem, Happy Place, kaller det for en «en hendig guide for idioter, som forklarer hvor Ebola er i Afrika».

«Ikke offisielt:)» England har publisert kartet sitt på Twitter, og har selvsagt fått en mengde kommentarer. En av dem skriver at han burde tatt med Mali, hvor ei jente døde av ebola.

«Akkurat nå har ikke Mali aktive tilfeller», svarer Anthony England, og forklarer hva som er tanken bak kartet.

«Kartet mitt er ikke offisielt:) Grovt sagt peker det på at det er tre land å bekymre seg for - ikke alle sammen!»

Han får også støtte fra mange twitter-brukere, som til nå har retweetet posten med kartet knappe 1700 ganger.

- Lett å finne svar I tillegg Susan Shermans opplevelse har Anthony England irritert seg kraftig over en mengde kommentarer på Twitter som avslører uvitenhet om temaet.

Han ser en «endeløs mengde» slike kommentarer, sier han til The Independent. Det finner han totalt unødvendig.

«Jeg mener det er nok informasjon der ute i verden til at folk kan finne ut hva Ebola handler om. Hvem som helst som bryr seg med å sette seg inn i detaljene om Ebola kan lett finne alle svarene», sier England.

Nå har han gjort det enda enklere å bli informert om ebola.