FULLT HUS: USAs tidligere president Barack Obama gjestet Oslo Business Forum på Hellerudsletta onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FULLT HUS: USAs tidligere president Barack Obama gjestet Oslo Business Forum på Hellerudsletta onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Så mye betalte de ivrigste for å hilse på og snakke med Obama

Da Oslo Business Forum fikk Obama om bord, ble det fart på billettsalget.

(Finansavisen:) Samtidig som Barack Obamas kjøretur fra Gardermoen ble direktesendt på TV og nettaviser i går formiddag, inntok 3000 næringslivsledere Moxy Exporama på Skjetten like nord for Oslo.

De hadde betalt mellom 4000 og 25 000 kroner for én billett til konferansen «The Future of Technology and Sustainability» arrangert av Oslo Business Forum, skriver Finansavisen.

Og selv om programmet var spekket med kjente norske og internasjonale foredragsholdere, var det én mann alle hadde kommet for å se og høre, nemlig USAs tidligere president Barack Obama.

Halvannet års planlegging

Da han entret scenen i går ble han møtt med rungende og stående applaus. Samtidig kunne Christoffer Omberg og hans medgründer Marius Røedwang endelig senke skuldrene, der de sto bakerst i konferansesalen og så at en drøm hadde blitt virkelighet.

Det var de to som i fjor vår fikk ideen om å invitere Obama til Norge for å snakke om en fremtid preget av teknologi og bærekraft. Men det var først i fellesferien i år at den tidligere presidenten takket ja til invitasjonen deres.

- Vi hadde allerede solgt 1200 billetter til konferansen, men da vi kunne fortelle at Obama skulle komme, så ble resten av billettene solgt fort, sier Omberg til avisen.

2800 billetter var i den billigste kategorien. 150 billetter kostet 10 000, og 50 seter på første rad i konferansesalen ble priset til 25 000 kroner per stykk.

- Det var de billettene vi solgt ut først. De som kjøpte en slik billett fikk håndhilse på Obama, ta et bilde med ham og veksle noen ord med presidenten, sier Omberg.

De 50 billettene sørget for 1,25 millioner kroner i kassen til Oslo Business Forum.

Firedobler omsetningen

Avtalen med Obama er stemplet «top secret», men billig er det helt klart ikke. I tillegg til Obamas honorar, skal mange av de andre foredragsholderne ha betalt, både for å prate, men også reise og opphold. Selv sjekket Obama inn på The Thief på Tjuvholmen, og i salen på Hellerudsletta satt hotelleieren Petter Stordalen og lyttet intenst til presidentens ord.

Det er selskapet Walkover som arrangerer Oslo Business Forum to ganger årlig. I fjor omsatte de for 5,6 millioner og tapte en halv million kroner før skatt.

Hovedinntektskilden kommer fra billettsalg. I tillegg har en rekke sponsorer meldt seg på, slik som Porsche, IBM, Microsoft, Santander og en rekke andre selskaper.

- Vi omsetter for mellom 14 og 15 millioner kroner under konferansen med Obama. 25 prosent av inntektene kommer fra sponsorene, sier Omberg,

- Dere tapte penger i fjor. I juli sa du at dere vil gå i pluss i år. Skjer det?

- Om vi ikke tjener penger, så vil vi nok gå i null. Vi satser på å vokse, og det koster penger, sier Omberg til Finansavisen.

Han regner med en omsetning på rundt 22-23 millioner kroner i år, noe som vil være nesten en firedobling fra i fjor.

Andre økonominyheter:
DNB Markets-analytiker med to aksjetips
Valutastrateg spår resesjon i 2021