Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Så mye bruker USA på etterretning

Verdens mektigste hysjdirektøren avslører kjempesummen for første gang.

MEKTIG BUDSJETT: USAs mektige etterretningstzar, Tony Blair, har det overordnede ansvaret for alle landets 16 sivile og militære etterretningsorganer. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/SCANPIX
MEKTIG BUDSJETT: USAs mektige etterretningstzar, Tony Blair, har det overordnede ansvaret for alle landets 16 sivile og militære etterretningsorganer. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs bruker drøyt 440 milliarder kroner i året på etterretning, opplyser sjefen for landets etterretningsapparat Dennis Blair.

Amerikanske myndigheter har aldri tidligere opplyst hvor mye som brukes på landets sivile og militære etterretnings- organisasjoner, men Blair la tirsdag fram budsjettallene i forbindelse med at han presenterte strategien for de neste årene.

USA har til sammen 16 sivile og militære etterretningsorganisasjoner med rundt 200.000 ansatte.

De sivile etterretningsorganisasjonene kostet i fjor amerikanske skattebetalere 280 milliarder kroner, mens de militære hadde et budsjett på rundt 160 milliarder kroner.

De drøyt 440 milliarder kronene som går til etterretning utgjør over 10 prosent av det amerikanske forsvarsbudsjettet som er på drøyt 3.800 milliarder kroner.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling