Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så mye får du i strømstøtte

Regjeringen deler ut 46 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen lovte tidligere i høst å komme opp med tiltak for å redusere konsekvensen av høye strømpriser i vinter.

Det er forventet rekordhøye strømpriser i vinter og regjeringen innfører derfor en tilskuddsordning for alternativ oppvarming.

- Mange husholdninger er opptatt av å vurdere alternative energikilder som kan begrense bruken av elektrisitet. Derfor innfører regjeringen tiltak som skal hjelpe husholdninger med å gjøre gode og bevisste energivalg, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen i en pressemelding.

Tusenlapper tilbake

Totalt skal det brukes 46 millioner kroner på ordningen. Hvis du kjøper en pelletskamin eller pelletskjeler vil støtten bli på 4000 kroner. For en varmepumpe vil man få 10.000 kroner og ved kjøp av styringssystemer for strømsparing får du 4000 kroner tilbake.

På nettstedet minenergi kan du får mer informasjon om hvilke tiltak som vil lønne seg for deg og ditt strømforbruk.

Miljøbevegelsen er glad for å høre at regjeringen innfører tiltak, men understreker at ordningen må gjøres permanent.

- Dette er en svært viktig ordning som vil gi mange muligheten til å komme seg ut av strømfella og redusere sitt forbruk. Vi er svært fornøyde med at Enoksen setter av penger allerede i år, men vi forventer at ordningen blir varig, sier Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturnvernforbund.

Han får støtte fra Natur og Ungdom, som mener ordningen må utvides hvis pågangen blir stor. Departementet har gitt Enova oppdraget med å utarbeide detaljerte retningslinjer for tildelelse av støtten.

Mer informasjon

Samtidig som regjeringen støtter innkjøp av alternative oppvarmingskilder, understreker de forbrukernes ansvar for selv å redusere strømforbruket.

- Husholdninger og næringsliv kan selv gjøre mye for å spare strøm. Enova har en omfattende informasjonsvirksomhet der alle kan hente tips og råd. Dette arbeidet vil nå bli styrket med en informasjonskampanje, slik at det blir mulig å nå flere brukergrupper med flere typer informasjonstiltak gjennom en rekke medier, står det i pressemeldingen.

Ordningen vil bli lagt fram for stortinget i morgen, men det er ventet at den blir vedtatt.

VISTE FRAM: Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen viser at en pelletskamin kan gi god varme.