Så mye kan du tjene dersom Lars Sponheim og Carl I. Hagen blir statsråder i Ernas regjering

Nestorene fra Venstre og Frp står til henholdsvis 75 og 80 i odds.

WILD CARDS: Mye - virkelig mye - skal skje dersom tidligere Frp-leder Carl I. Hagen og tidligere Venstre-leder Lars Sponheim får plass i den nye borgerlige regjeringen. Men dersom Erna Solberg skulle finne plass til dem, kan det betale seg for dristige gamblere. Her er de to fra et ekstraordinært møte i den utvidede utenrikskomiteen på Stortinget tilbake i 2006. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
WILD CARDS: Mye - virkelig mye - skal skje dersom tidligere Frp-leder Carl I. Hagen og tidligere Venstre-leder Lars Sponheim får plass i den nye borgerlige regjeringen. Men dersom Erna Solberg skulle finne plass til dem, kan det betale seg for dristige gamblere. Her er de to fra et ekstraordinært møte i den utvidede utenrikskomiteen på Stortinget tilbake i 2006. Foto: Morten Holm / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Akkurat nå sitter delegasjoner fra de fire borgerlige partiene på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo og har innledende samtaler. Målet er å kunne møtes igjen om en uke eller to for da å kunne starte reelle regjeringsforhandlinger.

Det er imidlertid langt fram dit - det er ennå høyst uklart hvilke partier som skal inngå i Høyre-leder Erna Solbergs regjering. Men når regjeringskabalen så faller på plass, må Solberg gi seg i kast med statsrådskabalen.

Spillselskapet Unibet har tatt seg bryet med å samle en liste med mer eller mindre aktuelle navn - enkelte gir mange ganger pengene tilbake.

Carl I. Hagen på bunn I bunnen av lista figurerer to ringrever, tidligere Venstre-leder Lars Sponheim og tidligere Frp-formann Carl. I. Hagen. Dersom du setter 1000 kroner på hver av dem, vinner du henholsvis 75 000 kroner og 80 000 kroner om begge inviteres til å sitte rundt kongens bord.

Men før du løper av gårde og setter hus og hjem på de at de to nestorene blir statsråder i oktober, kan det være greit å minne om at Venstre i 2009, under Lars Sponheims ledelse, garanterte at partiet ikke skulle hjelpe Frp inn i regjeringskorridorene. Da endte partiet under sperregrensa, Sponheim mistet stortingsplassen og gikk av som partileder.    
 
Unibet anslår at det er mange ganger mer sannsynlig at tobakkmilliardæren Johan H. Adresen blir statsråd enn to de parti-nestorene, og gir ham en en odds på 25,00.

Høyres 2. nestleder, Bent Høie, er ifølge veddemålsselskapet det sikreste kortet i regjeringskabalen, og gis enn odds på 1,03. Mannen som ventelig overtar helseministerposten etter Jonas Gahr Støre (Ap), gis dermed enn bedre odds enn Frp-leder Siv Jensen.

Hvem tror du skal inn i regjering? Diskutér i kommentarfeltet nedenfor.