Så mye koster bilen deg

En ganske gjennomsnittlig nybil koster eieren hele 85 000 kroner i året.

KOSTBART: En nybil til 349 000 kroner koster eieren 85 000 kroner i året, ifølge beregninger fra OFV. Pengene på bildet dekker bare kostnaden for et par uker. Illustrasjonsfoto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
KOSTBART: En nybil til 349 000 kroner koster eieren 85 000 kroner i året, ifølge beregninger fra OFV. Pengene på bildet dekker bare kostnaden for et par uker. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det viser beregninger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Tallene gjelder en nybil til 349 000 kroner med en årlig kjørelengde på 15 000 km.

Med en kjørelengde på 20 000 km i året er kostnaden for samme bil 98 000 kroner, mens en nybil til 236 000 kroner og årlig kjørelengde på 15 000 km har en kostnad på 66 000 kroner i året.

Summen inkluderer årlige kostnader ved verdinedskriving, kapital/rentekostnader, kaskoforsikring, årsavgift, bensin, vedlikehold, olje, dekk og service. Variable avgifter som bompenger og parkering er ikke tatt med.

— Regnestykket er satt opp i januar i år og kan ha endret seg litt med endret rente. Tallene gjelder en nybil. For en bruktbil vil verditapet bli noe mindre bratt, men vedlikeholdsutgifter blir til gjengjeld noe høyere, forklarer markedsdirektør Jan Petter Røssevold i OFV.

- For mange vil bompenger og parkering komme til som en betydelig ekstrakostnad, påpeker han.

Røssevold presiserer også at kostnaden ikke må forveksles med de årlige utgiftene. Verdiavskrivingen viser seg først i det du selgerbilen, men er både alders og kilometeravhengig og hører med i regnestykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer