Så mye luft betaler vi for

Potetgull- og godteposene ser gjerne bugnende og fristende ut i butikkhyllene. Men sannheten er en annen.

AVSLØRT AV RØNTGEN: Mange av varene i butikkhyllene har mindre i seg en vi blir forledet til å tro. Foto: Nina Hansen/Radiografutdanninga ved Høgskolen i Oslo
AVSLØRT AV RØNTGEN: Mange av varene i butikkhyllene har mindre i seg en vi blir forledet til å tro. Foto: Nina Hansen/Radiografutdanninga ved Høgskolen i Oslo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld på TV2 serverer forbrukermagasinet TV2 hjelper deg sannheten om hva som skjuler seg bak emballasjen for en rekke produkter som potetgull, godterier, vaskemidler og babygrøt.

Tv-programmet har i samarbeid med radiografutdanninga ved Høgskolen i Oslo tatt røntgen av produktene, og resultatene taler for seg: Flere av produktene viste seg bare å være halvfulle bak emballasjen. Resten er luft.

TV2 hjelper deg trekker fram potetgull fra Kims og lakris fra Brynild som to produkter med emballasje av det svært luftige slaget.

«Fredagskos» Kims har skrevet «en pose full av fredagskos» på potetgullposene sine, men sannheten er at posene er omtrent halvfulle.

- Når potetchips produseres behandler vi chipsen så skånsomt som mulig for å unngå at den knuses. Ved pakketidspunktet fylles posen tilnærmet 85-90 prosent. Ved pakking av chipsposene i esker og ikke minst under transport helt frem til butikk vil innholdet i posene «ristes», chipsflakene legger seg mer sammen og fyllgraden i posen vil synke, sier Ann-Beth Freuchen, administrerende direktør i Kims til TV2 hjelper deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer