Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Børsfall:

Så mye må Oslo Børs falle før du bør kjøpe

Slik bør du reagere på børsraset, ifølge aksjeekspert Karl Oscar Strøm.

Børsras: Det er lenge siden Oslo Børs og de internasjonale markedene har falt så kraftig. Aksjeekspert Karl Oscar Strøm mener strategien avgjør hvordan investorer bør reagere. Foto: Finansavisen.
Børsras: Det er lenge siden Oslo Børs og de internasjonale markedene har falt så kraftig. Aksjeekspert Karl Oscar Strøm mener strategien avgjør hvordan investorer bør reagere. Foto: Finansavisen. Vis mer

(Hegnar.no) Børsene raser både i Europa og Asia tirsdag, etter gårsdagens panikkfall i USA. Frykten har også tatt overhånd her hjemme, hvor Oslo Børs på det verste har vært ned 4,0 prosent i løpet av tirsdagens handel.

Karl Oscar Strøm i Pareto Securities er ute med en ny markedskommentar i forbindelse med dagens børsuro.

Strøm understreker det ikke finnes noe fasitsvar, men kommer likevel med et tips til hvordan investorer skal reagere på børsnedturen.

Ingen fasit

- Det finnes ikke noe fasitsvar. Hva man skal gjøre avhenger av hva du har som investeringsstrategi der ute, sier Strøm på meglerhusets egen TV-kanal, og legger til.

- Er du langsiktig og sitter i fond som det store flertallet personer gjør så er alle slike kortsiktge svinger bare støy. Det viktigste er å kjøpe gode fond som er fornuftige å eie lenge så du får det du betaler for, og har en strategi som er i tråd med hva du mener er fornuftig.

Les også: Kraftig børsfall i Oslo - frykten tar overhånd

Les også: Børsene stuper – analytiker spår rentesjokk

Kjøp på 765

Strøm har sett på 200-dagers glidende snitt på OSEBX og mener at en oppadgående trendlinje ligger i området 765. Derfra møter indeksen også gode volumsoner, hvor det har blitt tradet mye før.

- Vi touchet 770 på morgenen i dag. Kanskje er det bunnen og alt vi skulle se, men det vil ikke overraske meg om det kommer noen ytterligere bevegelser ned de kommende dager. Kommer man ned i det området (765) vil det antageligvis være et godt kjøp, avslutter Strøm.

- Frykter inflasjon

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management omtaler fallet som den største og første ordentlige korreksjonen vi har hatt på veldig lang tid.

Mens Trump holdt sin skattetale, hadde børsen sitt største fall siden finanskrisen

- Vi har hatt det roligste markedet i historien siden sommeren 2017, som plutselig blitt veldig volatilt igjen, sier

Han peker også på renteøkningen i USA som en trigger til nedgangen.

- Det har vært lønnsvekst og oppgang over hele linja. Da begynner markedene å frykte inflasjonen vi har snakket om i mange år uten å ha sett.

- Det som har skjedd så er at de som er positive til utviklingen, setter seg på sidelinja og venter. De som trekker ned, styrer markedene og skaper det kraftige fallet som vi ikke har sett på lenge, sier han.

Utviklingen i USA forplanter seg videre til børsene på verdensbasis. Rein peker på at inntjeningsveksten i USA ventes å være på rundt 16 prosent i 2018 og Trumps skattereform, som gir markedene forhåpninger.

- Jeg tviler veldig sterkt på at dette er en ny nedtur. Da må det i så fall inntreffe noe vi ikke ser i dataen. Det har vært flere korreksjoner etter oljeprisfallet i 2015, sier han. ​

Kilde: Pareto Securities.
Kilde: Pareto Securities. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media