- Så mye røyk i leiligheten at jeg ikke fikk puste

Cathrine Stabel (27) måtte hentes ned fra verandaen sin med stigebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det ble en dramatisk start på dagen for Catrine Stabel (27).

Hun våknet klokka 6.30 i morges av at det brant i bygården hun bor i i Bygdøy Allé i Oslo.

- Jeg våknet av skritt og løping i etasjene under meg. Så begynte folk å hyle. Jeg kjente litt røyklukt og gikk ut på balkongen. Da veltet røyken mot meg, forteller Stabel.

Hun forsøkte å gi inn i leiligheten igjen for å hente et vått håndkle til å puste i, samt litt mere klær, men det lot seg ikke gjøre.

- Jeg prøvde å gå tilbake i leiligheten men da var det så mye røyk at det ikke var mulig å puste. Jeg måtte bare bli stående på verandaen til stigebilen hentet meg, forteller hun.

HENTET MED STIGEBIL:  Catrine Stabel (27) og rundt 24 andre beboere i Bygdøy Allé 35 måtte hentes ut med stigebil av brannvesenet. Foto: Torbjørn Grønning
HENTET MED STIGEBIL: Catrine Stabel (27) og rundt 24 andre beboere i Bygdøy Allé 35 måtte hentes ut med stigebil av brannvesenet. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Fanget i leiligheteneTotalt måtte brannvesenet hente ut rundt 25 personer som var fanget på verandaer og inne i leiligheter i bygården av røyk.

- Da brannvesenet kom fram, var det en fullt utviklet brann i en leilighet i 3. etasje. I tillegg var det en voldsom røykutvikling i hele bygget. Mange mennesker var fanget i leilighetene siden, og de hang ut av vinduer. Brannvesenet hadde full jobb med å evakuere beboerne, mange med stigebil, sier fagleder Jan Erik Andersen i Oslo brannvesen.

Vitner på stedet fortalte  Dagbladet at det skal ha vært folk klare til å hoppe fra vinduene. Røyk og ild spredte seg til flere leiligheter, og 10 ambulanser sto raskt utenfor gården.

10 til legevakt
I alt 51 beboere var ved 07.30-tiden evakuert. Ti ble sendt til legevakt og en er sendt til diakonhjemmet.

STORBRANN: Totalt 51 personer ble evakuert da det begynte å brenne i Bygdøy Alle 35 ved 6-30 tida i morges. MMS-FOTO: MADS GUDIM BURHEIM.
STORBRANN: Totalt 51 personer ble evakuert da det begynte å brenne i Bygdøy Alle 35 ved 6-30 tida i morges. MMS-FOTO: MADS GUDIM BURHEIM. Vis mer

- Men ingen ser ut til å være alvorlig skadd, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Kjell K. Kverme til Dagbladet.

Brannen var slukket og under kontroll klokka 07.40.

Røykdykkere har søkt gjennom hele bygget, og det er ikke flere inne.

TIL LEGEVAKT:  Totalt ti personer ble tatt med til legevakt og en ble fraktet til sykehus. Foto: Torbjørn Grønning
TIL LEGEVAKT: Totalt ti personer ble tatt med til legevakt og en ble fraktet til sykehus. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer