Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Så mye tjente de rikeste kvinnene

Men Norges rikeste kvinne dukker ikke opp på lista.

RIK: Mille-Marie Treschow tjente ifølge skattelistene for 2008 nærmere 13 millioner kroner. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
RIK: Mille-Marie Treschow tjente ifølge skattelistene for 2008 nærmere 13 millioner kroner. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I natt ble skattelistene for 2008 offentliggjort. Vi må helt ned på 25. plass på landets inntektstopp for å finne den første kvinnen, som er den forholdsvis anonyme investoren Tone Bjørseth-Andersen. Hun står registrert med 40,5 millioner kroner i inntekt, 553 millioner kroner i formue og må betale 17,4 millioner kroner i skatt.

Rett bak henne på inntektstoppen, finner vi investoren Liv Anne Kirkeby. Investeringsselskapet Kirkeby & Sander Invest AS, som hun eier sammen med Kjetil Sander har blant annet eierinteresser i Mona Grudts kleskonsept MGB Clothing Company. Kirkeby har 40,5 millioner kroner i inntekt, 22,7 millioner i formue og må betale 11,5 millioner i skatt.

formuetoppen finner vi den første kvinnen på sjetteplass. Rannfrid Rasmussen står oppført med en formue på 2,4 milliarder kroner.

Men likevel stemmer ikke tallene om man skal kåre Norges rikeste kvinne. Det er, ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste, Helene Odfjell. Hun eier sammen med sin søster, Marianne Odfjell, Norges største bore- og oljeservicekonsern, Odfjell Drilling.

Hun vises ikke på skattelistene siden hun har bostedsadresse i London. Søsteren, Marianne Odfjell, som vi finner på Kapitals 5. plass, har en betydelig lavere registrert formue i Norge, enn det som fremkommer på Kapitals liste. Hun har ingen inntekt oppført på skattelistene.

Ligningstallene i dag gir ikke hele bildet av de aller rikeste. Rikingene skjuler nemlig store deler av verdiene sine i selskaper og eiendommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling