Så nær var han å bli knust av klokketårnet

Se den dramatiske videoen fra jordskjelvrammede Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst ti personer døde i jordskjelvet som rammet den spanske byen Lorca i går kveld. Flere titalls mennesker ble skadd.

En spansk tv-reporter og kanalen RTVEs kameramann slapp med skrekken, da de skulle rapportere fra de ødelagte sentrumsområdene i byen. De sto like ved en av byens gamle kirker, da klokketårnet plutselig raste ned.

Toppen av tårnet smalt i asfalten, bare noen meter unna tv-teamet.

Sov ute i natt Flere hundre mennesker har tilbrakt natta på byens åpne plasser, parker og torg, i frykt for etterskjelv.

- Hele Lorca sentrum er ødelagt. Vi har flere tusen forvirrede personer her nå, sier en person fra redningsmannskapene til nasjonal radio, ifølge BBC.

Byen, som har 91 000 innbyggere, er kjent for sine gamle bygninger og flotte kvartaler.

Lorca ligger litt inn i landet, men er bare noen mil unna populære turistmål langs den spanske sørøstkysten.

Rystninger langt unna Det var et jordskjelv av magnitude 5,3 som rammet ikke langt fra Lorca klokka 18.47 i går kveld.

LETER I RUINENE: I hele natt har spanske redningsmannskaper lett etter overlevende i ruinene. Foto: Alberto Saiz/AP
LETER I RUINENE: I hele natt har spanske redningsmannskaper lett etter overlevende i ruinene. Foto: Alberto Saiz/AP Vis mer

Skjelvet var svært grunt med en dybde på én km, ifølge USGS. Det hadde et episenter 50 km sørvest for Murcia og 118 km sørvest for feriebyen Alicante. To timer før ble området rystet av et svakere forskjelv på 4,5.

Rystningene kunne merkes over store deler av regionen. Norske Tommy Dahlberg bor ved byen Torrevieja, nesten 130 kilometer unna episenteret, og han sier bygninger svaiet.

- Jeg var på jobb, kjente plutselig vibrasjoner i gulvet og ser at ting på veggene slingrer. Noe faller ned. Det vi merket av skjelvet varte i 15-20 sekunder, sier Dahlberg, som arbeider for et IT-selskap, til Dagbladet.

HAR SOVET UTE: Frykten for etterskjelv er stor i Lorca. Foto: Alberto Saiz/AP
HAR SOVET UTE: Frykten for etterskjelv er stor i Lorca. Foto: Alberto Saiz/AP Vis mer