Taliban i Norge:

- Så navnet i mediene

Broren til Taliban-topp koblet til drapet på journalist Carsten Thomassen er nå i Norge. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til Dagbladet at han ikke visste at Anas Haqqani skulle til Norge før han leste det i mediene lørdag. UD visste det for en uke siden.

- VISSTE IKKE: Jonas Gahr Støre sier at han ikke visste at Anas Haqqani, lillebroren til Afghanistans innenriksminister - som også er ettersøkt av FBI som «global terrorist», skulle komme til Norge. Reporter: Vegard Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Statsminister Jonas Gahr Støre visste ikke at Anas Haqqani var et medlem av den afghanske delegasjonen før han leste det i mediene lørdag. Det sier han selv til Dagbladet, som møter ham i New York.

- Navnet på de enkelte i delegasjonen så jeg i mediene da de ankom Norge. Vi var klar over at Taliban satte sammen sin egen delegasjon. Dette er folk som har vært ettersøkt og på lister. Nå er det lagt til rette for at de kan reise til slike møter, sier Støre.

Utenriksdepartementet visste at Haqqani var en del av delegasjonen for en uke siden.

- Vi har vært kjent med at Anas Haqqani/Anas Zadran har vært del av delegasjonen siden vi fikk delegasjonslisten for en uke siden. Denne personen er ikke listeført av FN, skriver statssekretær Henrik Thune i UD i en e-post til Dagbladet.

- Ikke noe problem

Anas Haqqani (27) er lillebror av Sirajuddin Haqqani, som leder Haqqani-nettverket, et underbruk av Taliban.

Sirajuddin Haqqani er etterlyst av FBI for terrorangrepet på Kabul Hotel Serena i 2008, hvor Dagbladets journalist Carsten Thomassen (38) ble drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer