Norsk barnevern og menneskerettighetene

Sa nei mandag. Nå tvinges han

Barneministeren ville ikke ha gransking av barnevernet. Nå blir han tvunget av Stortinget.

SNUR: Stortinget vedtok tirsdag enstemmig at regjeringen må nedsette et ekspertutvalg med mål om å bedre rettssikkerheten i alle ledd av barnevernet. Her svarer barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på spørsmål fra Kari Henriksen (A). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stortinget vedtok tirsdag enstemmig at regjeringen må nedsette et ekspertutvalg med mål om å bedre rettssikkerheten i alle ledd av barnevernet.

Forslaget, som altså fikk tilslutning også av regjeringspartiene på Stortinget, var fremmet av Arbeiderpartiet.

Med dette stemte KrF, Venstre og Høyre i strid med det syn på saken barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ga til kjenne i Stortinget så seint som mandag denne uka.

- Unødvendig

Fra Stortingets talerstol ble Ropstad utfordret av Arbeiderpartiets representant Kari Henriksen i Stortingets familie- og kulturkomité.

- De mange sakene i EMD den senere tid forsikrer oss ikke om at barn og foreldre med store problemer behandles sånn som vi ønsker. Arbeiderpartiet vil ha en ekspertgruppe som skal gjennomgå rettssikkerheten ved alle sider i barnevernet. Hva er det som gjør at statsråden og regjeringa stritter imot at vi får en sånn gjennomgang? ville Henriksen vite.

Ropstad startet sitt svar med å understreke at regjeringen tar de mange norske barnevernssakene i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) «på største alvor».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer