Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sa nei til burger-sponsing. Nå anklages Labour for snobberi: - McDonald's lager kanskje ikke falafel, men vanlige folk nyter det

Får kjeft av en av sine egne folkevalgte.

 SKAPER DEBATT:  McDonald's fikk nei av Labour. Her et bilde tatt ved en filial i Virginia. Foto: AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS
SKAPER DEBATT: McDonald's fikk nei av Labour. Her et bilde tatt ved en filial i Virginia. Foto: AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da fastfood-kjeden McDonald's tilbød 30 000 pund for å være synlige under høstens Labour-konferanse i Liverpool, fikk de et kontant nei.

Det skriver Independent som nå melder om uenigheter innad i egne rekker som følge av partiets vegring mot å motta penger fra den amerikanske burgergiganten.

- Dette stinker snobberi Nærmere bestemt kommer kritikken fra Wes Streeting, en av partiets representanter i det britiske underhuset.

- Dette stinker snobberi. Det viser også arroganse mot alle de som jobber og spiser på McDonald's, sier politikeren som selv jobbet på McDonalds da han var yngre, ifølge Independent.

Dette er en av grunnene til at han nå går ut mot sin egen partiledelse og den Jeremy Corbyn-frontede komitéen som skal ha satt foten ned for å ha et samarbeid med kjeden.

- McDonald's er kanskje ikke et av de trendy falafel-sted som politikere liker å henge rundt, men vanlige folk nyter det over hele landet, sier Streeting.

Hans offentlige raseri over at partiet velger å vrake 30 000 pund har ikke blitt besvart av Streetings eget parti. Fra sentralt hold melder Labour overfor Independent at de ikke kommenterer kommersielle beslutninger.

- Står ved sine prinsipper Det gjør imidlertid Ed Davie, en av partiets kommunikasjonsrådgivere ved kretsen London Borough of Lambeth, i et leserinnlegg. Han er positiv til veien partiet har valgt.

- Jeg synes at Labour her står ved sine prinsipper. Gesten er kanskje liten, men Labour viser her at de tar kampen mot kostholdssykdommer på alvor, skriver han.

McDonalds er på sin side ikke like fornøyde med beslutningen.

- Vi er svært skuffet over valget Labour har tatt, sier en pressetalsmann for McDonald's til Independent.

Les også: - McDonald's er i ferd med å dø ut

 FÅR BÅDE ROS OG KJEFT:  Jeremy Corbyn ledet komitéen som sa nei til sponsing fra McDonald's. REUTERS/Stefan Wermuth
FÅR BÅDE ROS OG KJEFT: Jeremy Corbyn ledet komitéen som sa nei til sponsing fra McDonald's. REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!